Een auto!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Alice Groot - WaarBenJij.nu Een auto!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Alice Groot - WaarBenJij.nu

Een auto!!

Door: Alice

Blijf op de hoogte en volg Alice

13 Oktober 2004 | Australië, Sydney

Heej mensjes allemaal!

Zo dats weer effies terug, en groot nieuws ik heb met 2 meiden een auto, echt super gaaf!! Eerst wilden Ivet en Maz wel met ze 2en er 1 kopen en dat ik benzine zou betalen, maar met ze 3en zouden we een groter budget hebben, dus hebben we dat gedaan! Een foto van google staat al op de site van ivette (www.ivettedownunder.com) dus daar kan je hem zien! We hadden ook in januari een auto kunnen kopen maar dan liggen de prijzen een stuk hoger, dus hebben we het nu gedaan. Handig voor Mazz en Ivet want die kunnen nu naar Melbourne rijden, daar zitten zij een tijdje te werken. Ze rijden morgen achter Rob aan, heeft een campervan en gaat ook die kant op, dit is wel handig voor het begin om te rijden, ze doen het rustig aan en gaan er 3 dagies over doen, want het is natuurlijk ook even wennen om aan de linkerkant te rijden! Als Mazz klaar is met werk komt ze deze kant weer op, en gaan we aan onze grote tour beginnen!

Stanley en Jeroen waren hier het weekend en zijn gister vertrokken, mede daarom hebben we de auto ook nu gekocht omdat we onze autowetenschapper er nu bij hadden, Stanley heeft er veel verstand van, meer dan 3 mutsen die alleen maar aan de buitenkant zien of het een mooie auto is of niet. Dus STanley heeft een aantal auto's voor ons van onder naar boven bekeken, wel super lief want ze zijn voor ons extra dagen hier gebleven, terwijl ze eigenljik ook nog wat dingetjes voor hun eigen auto wilden doen! Dus hebben wij maar 2 dagen voor ze gekookt! Voor de rest is er de laatste dagen niet heel veel gebeurd naast dat we voor de auto in de weer waren. Auto's bekijken, controleren, aanschaffen, verzekering gedoe, auto registreren, van nrma lid worden (anwb in oz) dus ja... daar ging veel tijd in zitten, maar zometeen krigjen we daar veel voor terug!

Maandag is Annet aangekomen!! In het begin denk je super tof en zal wel raar zijn om haar weer na zo'n lange tijd te zien, maar dit viel eigenlijk wel mee. We zeiden allebei al het lijkt helemaal niet zo lang terug, ook natuurlijk omdat je elkaar vaak via mail, msn en telefoon hebt gesproken!Maar wel erg leuk natuurlijk! We zullen nu weer een tijdje bij elkaar zijn, eerst met paps en mams reizen en daarna nog even paar weken werken in Cairns!

Voor de rest is het werk hier nog echt kut! Heb gewoon nog niet gewerkt. Echt lullig want ze zeiden jaa het is druk we hebben veel mensen nodig, dus komt je registreren enz. Je moest nu zelf bellen de hele tijd dat je available bent en dan moeten zij je terug bellen om te werken. Nou dit is dus nog nie echt gebeurd. Annet en ik hebben al vanaf maandag 3x per dag gebeld, en nog steeds nix, stom want je reken toch op paar weken werk, en voor zo'n korte tijd kan je oko niet snel iets anders vinden. Dus hoop dat we vanavond of morgen toch echt aan de gang kunnen!

Voor de rest hebben we 's avonds beetje op t balkon gehangen, en eigenlijk best vroeg naar bed gegaan beetje moe van het heen en weer lopen en geregel haha.

Het is nu trouwens super warm weer! Graadje of 37! we moesten net naar RTA lopen, om auto te registreren, het leek wel alsof je hard gesport hebt als je daar aankom! Maar nu is alles geregeld en ga zo ff met Annet lekker in t zonnetje in t park hangen. De meiden wilden hier nog even naar de markt.. Die gaan morgen hier vandaan dus wilden nog eventejs wat dingen zien, wel jammer dat we nu uit elkaar gaan voor effetjes, vanaf het beginnen zitten we eigenlijk steeds bij elkaar, dus het is nu net alsof je thuis zit en er gaat iemand voor effetjes weg!Maar we zien elkaar snel weer!

We gaan dan in 3,5 de westkust en stuk van de outback doen, super gaaf!! Hier ook al wat mensen gesproken die dat met de auto hebben gedaan,en allemaal positieve verhalen!

Uh voor de rest eventjes nix te vertellen.. alles gaat hier nog toppie en hoop dat ik de volgende keer kan melden dat ik gewerkt heb!

Ik ga nog eventjes genieten van t zonnetje en de vrije tijd dan maar!

Kus Alice

• 13 Oktober 2004 - 19:00

Laura Van Der Kaaij:

Hey alicie! Damn, was ik nou ook maar n jaar down under gegaan. Hoe gaaf klinken je verhalen! Ga maar lekker door met pennen, als je tijd hebt natuurlijk :) Have fun he?! Kus Laura

• 13 Oktober 2004 - 23:51

Ivette:

Hey meis,
    ga je missen...
    Maar zie jeweer in januari...
    Kuzzzzz ivetjuuu

• 15 Oktober 2004 - 08:49

Bou:

Hee vet zeg van die auto! Zal wel wennen zijn aan de andere kant van de weg rijden! Zit op dit moment in Brisbane. Echt heel gaaf is het! Veel te zien, leuke pubs, gave gasten, midden in het centrum. Is denk ik de beste stad tot nu toe in Australie die ik heb gezien. Over 5 dagen naar Nieuw - Zeeland. Meer frequent flyer punten halen (A) X Bou Zie je in Sydney!

• 15 Oktober 2004 - 09:49

Mammie Van Alice:

ha die Alice
    bedankt voor je mailtje ik schrijf hier ff, alles gaat goed zonder jouw hier we hebben nog geen ruzie ,we houden het wel uit met elkaar zo zonder jouw. Nu mooie Auto hebben jullie gekocht maar toch jammer dat je er niet in mag rijden hoopenlijk komen die meiden er wel veilig mee terug, ja dat wordt dus wel zuinig aan he nu je nog geen werk hebt,maar dan ben je dus helemaal uitgerust straks en kun je r tegenaan na onze vakantie. Ik ben Lianne nog niet tegen gekomen bij de groentenboer, vindt ze het wel leuk?
    nu ik wacht jullie telef. weer af doeg xxxjes

• 16 Oktober 2004 - 15:46

Annelies:

Hee alice, wat leuk om te lezen. Krijg ook af en toe mail van Annet en Jeroen. Dus ik had je webstite ff gevraagd. Ik hoop dat het wel goed bevalt. Nou volgens mij zit je nu liever in Aussie dan in NL, het weer is hier namelijk koud ik loop in een winterjas hihi. Verder gaat alles goed hier. Druk bezig met de studie. 4 jaar, waar ben ik aan begonnen, maar jaaaa. Nou heel veel fun!!!! XXX Annelies en rest van de fam.

• 17 Oktober 2004 - 11:43

Saskia:

Heejj meid!! Mooi te horen dat alles daar goed gaat en je het naar je zin hebt!! WEl bale van dat werk, maar dat komt vast goed! Gister verjaardag van Mark gehad, was erg gezellig. Verder druk, druk,druk.. Maarja, kus Saskia.

• 17 Oktober 2004 - 11:44

Saskia: