Wat een stad! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Alice Groot - WaarBenJij.nu Wat een stad! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Alice Groot - WaarBenJij.nu

Wat een stad!

Door: Alice

Blijf op de hoogte en volg Alice

20 Mei 2005 | Hong Kong, Hong Kong

Dat doen ze hier goed, ze denken hier aan de backpackers,gratis internet op het vliegveld!

Waar zal ik beginnen..
Misschien bij het begin?

Zondag laatste avondje in Sydney, Aussie! Gezellig nog met de engelse jongens waarmee ik veel was omgegaan de laatste week, laatste keer ozziebiertje gehad en nog ff lekker gegeten in de bar onder het hostel. Was weer erg gezellig en was dus erg raar om weg uit Ozzie te gaan!

Vlucht naar Taipei ging erg snel, mooi priveschermpje waar je uit tig films kon kiezen en top 40cd's en zat naast een gezellige ozziemeid. Taipei was nog precies het zelfde als op de heenweg, 4 shops,1 leeg restaurantje, 1 lange grote hal waar geen eind aan is, echt vaag vliegveld. Maar al snel kwam er een (natuurlijk) nederlandse jongen aan, Melle, en zo vloog de tijd wel weer voorbij toen ik met hem en die andere meid zat te kletsen.

Melle ging ook door naar Hongkong, en lekker stom toevallig, zat ie naast me in t vliegtuig. Aangekomen in Hongkong hostel proberen te bellen, krijg ik de voicemail. Omdat ik geen zin had om midden in de nacht alleen op pad te gaan met Melle naar zijn hostel meegegaan. Wat een stad! s Nachts is alles gewoon open, is het druk met verkeer en mensen op straat. En dan opzoek naar je hostel..

In hongkong hangen er alleen honderd reclame borden over straat, dus naar het kleine bordje van je hostel ben je wel effetjes aan het zoeken, mensen vragen werkt ook niet altijd want soms wijzen ze twee kanten tegelijk op :S Maar na bijna een uur met ons backpack op en irritante springende indiers om ons heen 'i have guesthouse cheap cheap' waren we er en konden we eindelijk om 2 uur slapen!Bye bye luxe ozzie, hi kleine mini kamertjes en vies wc-douche 2 in 1 Azie!Maar ik had warm water, whoeij!Moet je alleen wel eerst het knopje omschakelen op de gang he anders sta je nog zoals Alice onder een koude douche.

Dinsdag met Melle op pad geweest, door HongKong Island gelopen, het zakengedeelte, leuk om tussen die megagebouwen te wandelen.
Door shoppingswijk heen gegaan, veel gewandeld die dag en veel gezien. Eind van de middag naar Victoria Peak gegaan met de tram naar boven op een berg hier heb je uitzicht over Hongkong. En toen het donker werd en je alle verlichte gebouwen zag en ze een lasershow erbij gaven was het echt GAAF!

Volgende dag lekker alleen op pad gegaan, langs tempels geweest, over ladiesmarket en flowermarket gestruind, naar groot buddha beeld gegaan, helaas zag ik alleen maar wolkjes. Het was er ook lekker weer, net zoald Darwin lekker warm en damperig weer zonder zon.

Gisterochtend lekker massage gehad!En s middags was Marloes aangekomen, vriendin van de jumbo! En dat was weer erg gezellie. Eind van de middag verdwaald in een groot shoppingcentre, en s avonds lekker uiteten geweest (ja lekker goedkoop hier dus lekker uiteten elke dag) gezellig bijgekletst, aan t eind toetje besteld. Koffie voor Mar & bolletje van vanille en aardbei. Mar krijgt dr koffie & ik krijg 2 verschillende schaaltjes 1tje aardbei 1tje vanille. Nee engels kunnen ze hier zo goed haha. Wij natuurlijk lachen en hun ons maar raar aankijken..
Daarna samen nog wat rondgewandeld door park (vette fitnessapparaten he Mar haha) en winkeltjes en toen was het alweer inpak- en slaapptijd!

Ik kan bijna boarden en ga is kijken of ik wat anders dan een chinees tijdschrift kan krijgen en jullie horen wel weer wat vanuit Thailand of Maleisie! Heb er zin in :D

Liefs Alice

p.s Er staan een paar foto'tjes van Dutch Queens birthday party Sydney op www.picturetrail.com/alicedegroot

• 20 Mei 2005 - 11:07

Renate:

Meid, wat maak je toch veel mee, echt onwijs leuke verhalen. Heel veel plezier in Phuket, da wil ik ook nog ooit eens heen....
    Veel plezier.

• 21 Mei 2005 - 10:35

Marloes:

Heey Alice,was inderdaad erg lache die fitnessapparaten, zit nu ook in bangkok, echt vreemd om weer terug te zijn. ik werd opgehaald van het vliegtuig met een vette mercedes dus dat was wel gaaf. heel veel plezier op je tour! xx marloes

• 22 Mei 2005 - 08:53

Alice:

Jeeh ben veilig in Bangkok aangekomen hoor! De groep gister ontmoet, en dat was erg gezellie, door de chang beer en welcome to thailand cocktail lopen we nu lekker met een kater allemaal rond. Vanavond pakken we de nachttrein richting t zuiden! See you soon

• 22 Mei 2005 - 09:29

Wieka:

cultureshock? het was natuurlijk ff wennen met al die mensies in Asia. next time als je 2 bolletjes ijs wilt in oneschaaltje, dan kun je dat toch gewoon asken? heb je al een foto van je neefje mogen bewonderen? ik heb hem nog niet gezien, maar volgens de verhalen is het een lief kereltje. good luck!

• 22 Mei 2005 - 14:58

Annet:

he zussıe!
    Ik heb toch nog een momentje gekregen om te ınternetten in Turkije tıjdens deze studiereis. De komma kennen ze hıer nıet en de i zıt op de verkeerde plek maar dat zul jıj ook wel eens hebben ın dıe azıatısche landen. Turkije ıs erg leuk!! maar nıet zo leuk als Thaıland hoor!! Wel ff lekker all-ınn hıer dus pak zo een bıertje uıt de koelkast om de kater weg te werken. Tja hard werken hıer dus. Heel veel plezıer daar en genıet er van!! Tot snel xxx Annet

• 22 Mei 2005 - 16:41

Mama Van Leon:

Hi lief zussie,

Klinkt goed een massage. Kan ik ook wel gebruiken na zo'n heerlijke bevalling van 19 uur. Ons prinsje doet het fantastisch. Hij slaapt veel en huilt weinig. Eet goed en is heerlijk om op te eten gewoon. Het mamazijn bevalt tot nu toe prima. Papa is tot nu toe ook erg lief voor ons. Ik vind het niet erg om er midden in de nacht uit te moeten in ieder geval. De poes is nog niet bevallen, denk ook eerlijk gezegd niet dat dat gaat gebeuren. Misschien een grapje van de dierenarts. Vandaag heel even buiten gezeten met dat mooie zonnetje. Maar toen weer snel naar boven in mijn bedje. De trap op en neer is nog net ff teveel voor me.

Dikke kus van je zus en future zwager.
    en van je ieniemienieneefje Leon.

• 24 Mei 2005 - 11:19

Rick:

Heeey 'tante' Alice (ouwe graftak :P) Hows life daar? Hier voorspellen ze zomerse temperaturen nou lamaar komen dan. Zondagnacht nog uitgeweest was echt super, gister moest ik dus bijkomen en vandaag ga ik weer foto's plakken en dan heb ik echt zoiets van ik wil terug maar ik hoorde ook dat het weer niet zo lekker is in Sydney dan. He maar heb je al gehoord dat ik ga zeilen van Noorwegen naar Den Helder en dan via Engeland naar Ijmuiden en door naar Amsterdam!! Leuk he :P Met 65 vreemde jongeren, leer ik meteen zeezeilen :-> Nou verder weet ik nog heeeeeeel veel te vertellen maar mn ruimte is bijna op, ik ga donderdag naar Groningen om o.a. uit te gaan, blijf dan bij Jody tukken gezellig he :-) Vieeel spass nog daar en neem een leuk souvenir voor me mee wil je :p Lekker eten daar he hmm Ok kga ciao, geniet nog maar heel erg voordat je het weet is het voorbij. Dios, x.

• 25 Mei 2005 - 21:42

Gerda:

Hoi asian woman,

ook dit bericht van je weer met veel plezier gelezen. En dan al die reacties. Hoor je nog eens wat. Annet in Turkije, met een vreemd toetsenbord, of is het geheim taal? En Sandra je geniet lekker van Leon.
    En met ons in Tuitjenhorn blijft het gewoon goed gaan. Ze beloven dat het 25 graden gaat worden, ook wel lekker. Ik ga nu maar gauw slapen om morgen van het mooie weer te genieten, hoewel we eerst even moeten werken.

Liefs van Henk, Gerda, Frans en Else.

• 30 Mei 2005 - 18:02

Wieka , The One And Only:

verder nog nieuws?
    dan maar een gedicht voor iedereen:

STILTE

In de stilte hoor je de woorden weer.
    In de stilte voel je het kloppen van een hart.
    Hoor: het ruisen van het riet.
    Zie : de tranen van je smart.
    Voel jouw handen in de mijne.
    Ruik het pas gemaaide gras.
    Zwijg en wacht nog even.
    En laten we dan SAMEN verder gaan.
    **************************