Cd'tjes, duisters en zwervers...
Door: Alice
Blijf op de hoogte en volg Alice
21 Oktober 2004 | Australië, Sydney
ten eerste bedankt voor al jullie berichtjes en emailtjes, leukies!En blijf me maar lekker op de hoogte houden van Nederland hoor!
Hier alles perfect! ja je raadt het nooit maar net na het idee van mij en Annet om als zwerver in de stad te gaan zitten voor wat extra centen werd ik dinsdagochtend wakker gebeld door het inpakbedrijfje Hudson!
Of ik nog wilde werken en of ik dan zo snel mogelijk wilde komen, ze zou het erg waarderen als ik dus met de taxi kwam, ach ik dacht ik ga het vast maken in de cd-business dus laat me wel brengen door me prive-chauffeur!
Nou hier ben ik dus nu paar daagjes aan t werk, nou ja werk, saai cd'tjes in doosjes doen of stapeltjes van 5 maken, jaja zo kan ik dus al in stuk of 7 talen tot 5 tellen, van frans tot indisch) Beetje jammer dat ik nu nog niet echt tussen de backpackers sta maar tussen de aziaten die chinees-engels praten en die nie echt slim zijn.. zo sta je af en toe dus een kwartier nix te doen omdat ze weer wat verkeerds hebben gedaan, echt een gigantische andere werksfeer dan in Nederland hier, daar moet ik nog wel aan wennen hoor, alles gaat SLOW! Zo loopt dus de baas (lees oud chagerijnig takkewijf) rond in de fabriek om te controleren of iedereen nog z'n werk doet, echt ze doet nix!en als ze lacht kijkt ze nog chaggo. In de pauze is het wel gezellig met 2 andere Ned meiden, lekker roddelen over de werkers daar haha.
Naast het werken relaxen we een beetje in t hostel. Voor de rest zijn Annet en ik het beste kookpaar, zo heeft Annet de aardappels te lang gekookt zodat ze met t bakken eigenlijk nix meer waren en heb ik de appelmoes lekker zwart laten worden!
Annet en ik waren eergister blij omdat de 2 duisters uit onze kamer weggingen, maar dezelfde avobdd waren ze weer terug en nog wel in onze kamer! Erg irritant, want die mensen pakken 10x hun tas per dag opnieuw aan, waarom? mag je aan Joost vragen. En ze zitten nog steeds zowat de hele dag in de slaapkamer, strange!
Je hoort t al allemaal rare mensies hier in Aussie, behalve de Nederlanders natuurlijk haha!
Het wordt tijd om weer is wat te verzinnen voor avondeten, dus we gaan nu even naar Woolie om boodschapjes te halen,
ciao ciao kus Alice
21 Oktober 2004 - 07:20
Annet:
Ik kan echt wel goed koken (ahum)!!!
Ga je nou mee naar de Woollies???????
xxx jezus -
21 Oktober 2004 - 17:34
Mammie Van Alice:
Ha meiden
Nog 1 nachie en we komen er aan, hoe ist met Annet lang niks van gehoord bellen jullie nog een x
Sandra en Jef hebben nog bij ons gegeten bonenschotel was erg lekker zeiden ze me tas is bijna gepakt en sampie heeft al cadootje voor jullie verjaardag mee en voor Jeroen moest ik blote t. ,revu of zo iets mee zei ze nu ik neem wel wat roddel bladen mee, Ilona komt ooknog ff langs doegie we belle -
21 Oktober 2004 - 19:07
Wieka:
hai Alice, zeg maar niet te hard,takkenwijf, je weet maar nooit of men je kan verstaan. Dan zeggen ze naturlijk: "ikke niet begrijpen" in Australisch dialect, maar onder-tussen...Wel lekker, dat je ook een few pennies kan verdienen. Maarre now it is holidays with dad and mum I presume?
Veel plezier en tot de volgende keer. Greets.
Wieka Veldhuis -
22 Oktober 2004 - 02:00
Marloes:
Heey alice, nog steeds cd'tjes aan het inpakken :) ik heb net in 2 weken de outback gedaan (vol met vliegen,bloedheet maar verder heel erg mooi) en ik zit nu in Cairns, er zijn hier vet veel mensen van je jumbo so come join us :D ik kom je vast nog wel een keer tegen en tot die tijd veel plezier he ! groetjes Marloes -
22 Oktober 2004 - 20:15
Gerda:
Hoi Alice,
zo dat is hard werken. Maar dan verdien je ook wat toch?
Nog even en dan komen je vader en moeder en dan kan je leren hoe je appelmoes kunt koken. Had ik dat geweten, dan had ik wat appelmoes meegegeven, of appels van onze boom. Want zelfgemaakte appelmoes is toch wel heel erg lekker, met kaneel en vanillesuiker. Maar misschien gaat het nog een keer lukken. Niet te hoog vuur en even laten pruttelen, blijven roeren, dan komt het goed.
En als het dan klaar is niet te snel willen eten, want anders brand je je tong. Daar heb ik dan weer last van, te gulzig he!
In ieder geval veel plezier en wie weet hoe handig het is om te weten hoe je in het chinees tot 7 kan tellen, of japans. Itch, ni, chi, san, sui, of zoiets. Het kan altijd van pas komen.
Groetjes van Gerda en de rest. En doe ook de groeten aan de rest van de fam. -
25 Oktober 2004 - 03:11
Johnny:
Heej Alicie! lekker waan het werk zo te zien. Wij zitten nog met zijn 4-en in gympie, vlakbij Noosa heads. Erg warm hierzo, en gaan hier maar eens voor werk kijken. We zullen zien wat we tegenkomen. Voor de rest hebben we al hele gave dingen meegemaakt! echt super !!! Nou we zien mekaar misschien nog wel eens he! Groetjes van mij -
25 Oktober 2004 - 06:01
Bou:
Ha Alice! N - Zeeland is super gaaf! Heb in een zweefvliegtuig gevlogen, geraft, en morgen skydiven!
Ciao, Bou -
26 Oktober 2004 - 14:58
Sandra & Jef:
Hi gasten,
Willen jullie svp naar huis bellen als jullie dit lezen? Nix voor pa en ma om niets te laten horen als ze zijn aangekomen. Oma de Groot wil ook wel graag weten of jullie blij zijn elkaar weer te zien.
Dikke kus Sandra -
26 Oktober 2004 - 16:16
Cor En Willy:
Hallo, zijn jullie al gearriveerd aan de andere kant. De laatste berichten gaan niet verder dan Londen. Dat is redelijk dichtbij. Waar zijn jullie gebleven?