Back in de bewoonde wereld, ready for the big trip - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Alice Groot - WaarBenJij.nu Back in de bewoonde wereld, ready for the big trip - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Alice Groot - WaarBenJij.nu

Back in de bewoonde wereld, ready for the big trip

Door: Alice

Blijf op de hoogte en volg Alice

26 December 2004 | Australië, Melbourne

Hee Lieve mensjes allmaal!

Ja daar ben ik weer is, een Alice die erg trots is op dr zelf na 5 weken hard werk hihi en dit keer vanuit Melbourne!

De laatste week in Swan Hill nog aardig wat uurtjes gemaakt en zo hadden we donderdagavond daar ons gratis christmasparty (afscheidsfeestje) dit was errug gezellig! Lekker eten, gratis wijntjes en later hebben wij ze ff aan het dansen gemaakt door me disco muziek van 5 dollar!
Zelfs hadden ze nog vuurwerk, erg leuk!
Veel mensen in me dagboekje laten schrijven, en zo komt het er op neer dat ik wel naar 10 mensen kaartjes moet gaan sturen.. hmz dat zien we dan wel weer hé!

De volgende ochtend waren we netjes om 7 uur ons bed uit (op me vrije dag,ach ja al 5 weken niet meer uitgeslapen dus dat ene daggie kon er ook nog wel bij) we gingen alles inpakken en nog even naar de shed om wat mensjes gedag te zeggen. Erg leuk, en ons ego is weer wat opgekrikt; want er werd weer meerdere keren herhaald dat we zo goed werken en zulke lieve meiden zijn en dat ik zo vaak lach en bladiebla.. dus we moeten zeker nog terugkomen! Maarja voorlopig vind ik necarintjes bekijken in een supermarkt wel even genoeg.

Na even wachten op Kim en Teddy (de koreaanse jongens) en Mega (japans meisje) konden we eindelijk Swan Hill verlaten en kwamen we 's avonds aan op de camping in Doncaster. Ja het duurde allemaal even wat langer, want we gingen onze post op halen in Croyden en Australie moet nog leren om verkeersborden wat eerder dan 2 meter voor een afslag neer te zetten. Nadat de tent stond en we op onze campeerstoeltjes zaten eerst maar eens me post opengemaakt!Echt super leuk, brieven en kaartjes, erg blij mee! En zo kwam er voor t eerst na 3,5 maand beetje een raar gevoel, dat ik toch wel echt aan de andere kant van de wereld zat..

Maar besefte ik toch ook wel dat ik hier het erg goed heb en dat we lekker gaan beginnen met de trip! Kerst hebben we gevierd hier in Melbourne, ach ja voor zover je het hier kerst kunt noemen haha. Langs St Kilda geweest, hier lagen de meiden in hun bikini met kerstmuts op het strand. En hier hebben we ook Maurice weer eventjes gezien!
Na St Kilda zijn we naar de flim gegaan, erg gelachen bij the Incredibles!

Gister was alles dicht in Melbourne, dus zijn we hier vandaag nog eventjes om te internetten en te shoppen; tja ik slaap toch liever op een echt kussen dan 2 truien.

Verder hebben we besloten dat we morgen aan de Great Ocean Road gaan beginnen! Erg veel zin in.. lekker reizen & vakantie vieren!
Het weer gaat al de goeie kant op, het zonnetje schijnt nu lekker. We zullen dit samen met de Koreanen gaan doen, dus dat wordt gezellige boel denk ik zomaar!

Tot snel allemaal!
Liefs en dikke kus mij

Wist u trouwens dat:
- Mazzz het woord van schoenmaker even niet meer wist dus verzon: Shoedoctor!
- Ik al aardig begin te leren eten; ik heb al krab en tonijn geproefd en we eten nu ook wat vaker Koreaans. En ja mam me fruitjes neem ik ook hoor.. maak je geen zorgen
- Het af en toe wat moeilijk praten is met de Koreanen, ze zeggen geen yes en no, nee ze geven af en toe rare geluidjes op vragen en dan moet ik begrijpen wat dat betekend?!
- Ik een nieuwe baan er hier bij heb, ik ben namelijk ook officieel kapper geworden. Ik heb Annet dr haar al geknipt en afgelopen week ook Mazzz. Op het werk vertelde ik het tegen Leti en die geloofde meteen dat ik kapper was, als ik door had blijven liegen had ik 20 dollar verdiend door haar haar even te doen!Maarja ik ben zo'n eerlijke lieve meid he ;)
- Ik een matje had gekocht om lekker op te slapen in de tent, maar dit is eigenlijk geldverspilling geweest want het voelt nog steeds als een harde grond.
- Mijn kerstdiner een boost juice was, voor de verslaafden onder ons; een breakie to go go had ik dit keer!
- Ik dus toch wel een beetje op de lekkere sauna met biefstuk met de family mis op deze dag.
- Ik nu maar even die kussen ga shoppen en wel weer wat laat horen van me langs de ocean road!

KUS

• 26 December 2004 - 05:01

Jeroen En Annet:

Ha wijffie,
    We spraken elkaar net op de msn, dat was echt lang geleden. Om precies te zijn was dat in Cairns, weet je nog? Toen had ik je net uitgezwaaid en zaten we alle twee alweer op het internet daarna. De tijd gaat snel he? Je zult wel wat mensen gaan missen zo af en toe, maar een jaar gaat snel hoor!! Wij kunnen soms niet wachten om naar huis te gaan, maar soms willen we ook helemaal niet naar huis, als je begrijpt wat ik bedoel. Jij zult hetzelfde gevoel wel gaan krijgen denk ik volgend jaar, vlak voordat je naar huis gaat. Leuk berichtje weer en veel plezier met de Chinezen en Japanners. Goedemorgen = Ohio (japans) als je ff indruk wilt maken, hehe. Dit is het enige woordje dat ik onthouden hebt, tijdens de japanse les tijdens mijn werk in Melbourne. Ik zal ophouden met mijn geklets. Veel plezier langs de Great Ocean Road. liefs Jeroen en Annet

• 27 December 2004 - 09:07

Rick:

Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto!!
    Oftewel: Merry Christmas and a happy Newyear in het Japans. Van deze oude rot in het backpacken kun je dus nog wat leren want ja kijk jij zit hier nog maar 3.5 maand he ;-) He maar wel vet dat je eindelijk klaar bent, wel minder he om dan weg te moeten en die mensen achter te laten, maar je ontmoet weer zat nieuwe mensen! De Great Ocean Road is ook gaaf trouwens, helemaal nu je lekker weer hebt. He hoe vind je Melbourne, wel een mooie stad toch? Verder ben ik best wel moe want ik wist niet meer zo goed wat werk ook alweer was, maar nu weet ik het weer!! Heb alweer heel veel zin in oud en nieuw, alleen ga straks nog even kaartjes regelen voor Jacksons on George echt een vette discotheek vlakbij Circular Quay weetjewel bij Opera House en dan gaan we dus met die groep van Naracoorte heen dus erg veel zin in. Ohja Bou's ouders zijn ook gearriveerd en gisteren naar het Hard-Rock cafe geweest, was erg lekker! Hij verblijft trouwens in een aso-luxe hotel echt relaxedd!! Zal ie zelf wel schrijven op zn site. Oke apie see you lata en ik geef mooi geen antwoord op de vraag wanneer ik weer terugga, daar denk ik nog niet aan! Cheers, en kus Rick

• 27 December 2004 - 14:39

Sandra:

Hi Lieve Alice,

Zo ben je lekker onderweg weg van de nectarientjes? In Doncaster daar ben ik ook geweest. Alleen dan in Great Brittain dus waarschijnlijk was het een engelse kolonie waar je zat oid. Geinig, net zoiets als Alkmaar en
    Schagen in Zuid-Afrika zegmaar. Nou ik heb morgen nog maar vrij genomen om Jef te helpen klussen. Vandaag lekker 3e kerstdag weer nix doen want ik heb koppijn. Nou fijne oud en nieuw viersels en ook voor Annet en Jeroen als ze dit lezen.

Dikke kus Sandra

• 30 December 2004 - 19:50

It's Me Again:

Hallo Alicie en all the other fokes. Nasilsin? Dat is hoe gaat het in het Turks, want je weet maar nooit, wie dit allemaal leest. Vanuit Sint-Pancras alvast een heel prettige jaarwisseling en een goed begin van 2005! Maak er wat moois van!

Wieka

• 30 December 2004 - 22:00

Anja En Kees Bakker:

We wish you a very happy NEW YEAR in the other part of the world!
    Enne hebbe ze daar ook nog oliebollen, of lopen die daar rond, ipv in de frituurpan.....
    cheers,de fam bakker uit anna paulowna

• 31 December 2004 - 12:34

Kim:

Hey Alice, ik wilde je via de site alvast een super 2005 wensen. Maak er een leuk jaar van en geniet nog even lekker van de tijd dat je in Australie zit. Dikke kus, KIM

• 01 Januari 2005 - 01:25

Henk En Gees:

hallo daar happy new year leuk je gesproken te hebben snachts om 2:30
    we gaan zo naar bed maar je bent nog aan de telefoon henk luister en ik zit dit te typen ik moet er om 7:00 weer uit dus heb nu niet veel te melden maar wat een verrassing dat jeroen en annet al thuis zijn die wilden dus oud en nieuw niet missen in holland ,ze zitten dus nu in heino wat zullen ze daar op kijken zeg ze stonden dus zo ineens zonder aankondiging voor de deur bij borgers nu veel plezier verder en tot horens. Nou ook de groeten van Henk en houd je taai he.
    xxxxxxxxxxxxxjes,
    Henk en Gees

• 01 Januari 2005 - 10:53

Johnny:

Happy Newyear!!!!

• 01 Januari 2005 - 21:40

Gerda:

Hoi Alice,

nog een heel gelukkig 2005. we hopen dat je veel plezier hebt gehad tijdens de jaarwisseling en ook veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar zult hebben. We wensen je alle goeds toe. Wij gaan over een paar uurtjes ook lekker weg. Op naar de sneeuw, weer eens wat anders dan zon.

Veel plezier en geluk,

liefs van Henk, Gerda, Frans en Else.