Dit keer vanuit Lynwood, Perth!
Door: Alice
Blijf op de hoogte en volg Alice
16 Januari 2005 | Australië, Perth
Op naar Perth na de gezellie tijd in t hostel en relaxte beach van Glenelg in Adelaide. Een treinreis waar we wel naar uitkeken, want ja weer lekker op reis! 40 uur in de trein, dan zullen we vast wel wat zien in de Outback!
Al snel kwamen we van de bewoonde wereld in het niets; een vlakke rode grond met kleine plantjes en af en toe een uitgedroogd boompje. In het begin gaaf, echt de middle of nowhere! Maar na ruim een 1/2 uur naar niets gekeken te hebben besloten we toch maar de tijdschriftjes, muziek en de chippies erbij te pakken en in de lounge te gaan zitten. Af en toe zie je een plaatsnaambordje, maar het is gewoon hetzelfde als de rest; helemaal niets!
Maar toen mochten we er eventjes uit in Cook, een plaatsje, voor het eerst na uh 14 uur in de trein!Plaatsje bedoel ik dan in dit geval mee; een oud zwembad vol met zand&grind een paar oude verroeste auto\'s met een wc-doos er naast en 1 souvenierswinkeltje...
Eind van de middag reden we langs een ander plaatsje, hier woonden wel 2 mensen!
\'s Avonds kwamen we dan in een \'echt\' dorpje/stadje in de outback, Kalgoorlie, maar alles was bijna dicht dus na de Mac waar we ons buikje hadden volgegeten naar de telefooncel gelopen en wat mensjes in Nederland lastig gevallen :p
Terug in de trein snel een plekje in de lounge opgezocht. Na de 1e nacht tussen de krijsende baby\'s geslapen te hebben leek het ons namelijk wel een goed idee om op een lekkere bank te slapen! Maar slapen was niet toegestaan daar en toen ik deed alsof ik muziek lag te luisteren ipv te slapen trapten ze daar jammer genoeg niet in!Dus terug naar ons stoeltje.. maar heb uiteindelijk best goed op de grond geslapen.
Ivet & Neil stonden ons al op te wachten op het station. Het huis is hier wel relaxed. Wel is het t zelfde als bij de meeste alleenstaande 30jarige mannen, dus kon ik het niet laten om vanmorgen eerst het fornuis en keuken eventjes te boenen, me doekie was idd erg zwart daarna. (hmz begin ik nu op me mamsie te lijken? Ik kreeg namelijk ook al de kriebels om de aanrechtkastjes met glazen en stof te boenen hihi)
Gister meteen sightseeing gehad, langs de relaxte strandjes van Perth en de haven en ben ik met me hoofd de andere kant op langs de boostjuice gelopen, goed he! Maar in de stad moet ik toch echt weer heen hoor, want ja me stempelkaart moet vol!
Gepicknickt in King\'s Park, erg relaxed met uitzicht op skyline van Perth, met graadje of 30, super! Denk dat we hier ons dus wel vermaken voorlopig.
Gisteravond gezellig filmpje gekeken van Ivet in Tazzie, en wijntje smaakte weer goed, dus maak je geen zorgen ;)
Liefs en kus Alice!
Wist u dat:
- De trein nog langzamer ging en vakar stopte in middle of nowhere (waarom weten wij ook niet) dan een stoptrein in Nederland! Niet meer zeuren dus daar over de NS ;)
- Rick & Bou al bijna naar huis moeten en dat Bou nu al jaloers op me is!
- Het achteraf erg goed is dat de car is stuk gegaan, 99% kans dat we anders in het gebied hadden gezeten waar de bosbranden waren.
- Ik opgezocht wordt door een bekende Nederlandse en wereldkampioene! Een vriendin, Marlijn, komt naar Ozzieland toe voor een wedstrijd wielrennen. Ze gaat naar Sydney, en tja terwijl Perth dichter bij Singapore ligt dan Sydney kan ik even goed wel zeggen dat ze langs is geweest in Aussie toch?
- Ik deze week eindelijk weer is wat fotootjes op me site zal zetten, heb nu toch gratis internet :p
16 Januari 2005 - 09:51
Wieka From Cold Holland:
Ha die Alice, zo ff op zondag mailen. Ja, dat heb je wel eens in een groot land, dat je niets, maar dan ook niets moois ziet. Als de trein door nomansland rijdt, kan hij geen kwaad doen aan de natuur, of zou hier vroeger wel mooie natuur geweest zijn? Doet je soms denken aan I\'m a lonesome cowboy, maar dat valt met jou wel mee. Oeps jij aan het boenen, nou dat moet je echt van je moeder hebben. Maar toch lief dat je dat voor de mannen over hebt. till next mail! -
16 Januari 2005 - 20:42
Thea:
Zo weer terug in de bewoonde wereld. Da\'s wel lekker he. Om niets maar dan ook niets te zien da\'s gewoon Zaaaaaiiiii om den duur. Op een gegeven moment kun je zeker overal wel slapen, zeker na zo\'n 40 uur in de trein. Krijg je geen \"afkick\"-verschijnselen nu je voorbij de boostjuice liep? Veel plezier verder in het land van Down Under. Wel geinig om te zien dat jij \'s middags hebt geschreven en mijn moeders reactie hierop van \'s ochtends is (back to the past).
Greetings from your cousin of Holland. -
17 Januari 2005 - 16:45
Mammie Van Alice:
ff op Annet wachten die komt zo uit haar werk ( 1e dag) dan gaan we lekker aan de hutspot + hachee jam jam .
hoe gaat ie my dear, lekker vakantie vieren of moet je al weer geld verdienen.
Heb net vanmiddag je laatste berichies naar oma v. gebracht en hier is het nu vette regen en koud! br br! Wat een leuke fotoo van je in de trein en die van bij de rotsen bij de zee stuur je ons ook fff zon leuke footo? willen wij ook je ziet er lekker gezond uit das weer een helegerustelling wanneer kom je op mns? o dan moet ik fff me mobiel aandoen zeker die heb ik nie altijd aan nu ik ga de hutspot stampen tot de volgende x doegie -
17 Januari 2005 - 17:11
Hee Mutsefluts,:
Hoestnou? Hier heeeeeel goed. Ben weer lekker gezond aan het eten inplaats van de plee van binnen bekijken. Helaas ontvang ik de berichtjes die je plaatst niet meer. Zo maar kijken of ik dat weer kan activeren. Ook zijn volgens mij al je foto\'s foetsie, misschien de volgende keer? Die treinfoto waar mammie het over heeft heb ik dus nog niet gezien. Met Annet trouwlurken wezen kijken. Nou dat was heel mooi maar veeel te duur. Dus zij had een bright idea. En nu heb ik met Annelies Borgers een afspraak gemaakt om stofjes uit te zoeken. Lief he, zij wil dus mijn jurk maken voor een vriendenprijsje. Dat scheelt echt meer dan duizend eurie. Tof hoor bij zon vrijgezel in huis. Ach bij een ander poetsen is zeker leuker als je eigen kamer. Want die ziet er bij jou ook nooit uit. Mama had nog een gore str... gevonden in je kamer van na de kermis volgens mij. Yeck. Wil je nog iets hebben uit Holland? Want nu kunnen we je toch nog iets opsturen?
Nou lekker ding, volgende keer weer een langer bericht.
Dikke (knoflook)kus Sampie, gister lekker bij de Indische buurtjes gegeten. Jammie -
18 Januari 2005 - 04:41
Rick:
Heej apie nou leuk verhaal hoor! Haha krijg je neigingen om te boenen, je zult toch wel een goede huisvrouw worden later, misschien moet ik toch maar ns met je pa praten over wat de huwelijksprijs is...geintjuh ;-) He maar wat een verhaal met die auto hebben jullie daar nou veel verlies mee gemaakt? Ik hoop het niet, maar aan de andere kant maakt een handelaar altijd weleens verlies, iets te vaak als ik naar mijzelf kijk. Hoe was Adelaide verder, nog die wijntour gedaan of vond je het wel best. Ook gaaf dat Merlijn naar Ozzie komt, ik hoorde het van Bou, wel jammer dat we dan niet meer in Sydney zijn dan. Trouwens dat stoppen van die trein is inderdaad onverklaarbaar, wij gingen per Ghan van Adelaide naar Alice en toen stopten we ook een aantal keer en haha ik probeerde dus ook te tukken op een van die banken en toen kwam er zo\'n ventje die me wegstuurde. Ook stom. Verder zijn we nu natuurlijk in Brisbane waar ik het best naar mijn zin heb, vind het toch wel een heel vette stad en lekker relaxen en uitslapen en ik ben alweer naar twee musea geweest dus dat zit ook wel goed. Ohja verder nog boeken gekocht, ik lijk wel niet goed wijs want nu is mn tas tien kilo zwaarder zo\'n beetje. Ik wil in elk geval nog niet weg maar ja eens moet er een einde komen aan het relaxte leventje. Oke ik doe straks een paar foto\'s op mn site, moet je maar even checken. Veel plezier met Ivet en die vrijgezel!! Ciao en kus, Rick (de ervaren backpacker) -
18 Januari 2005 - 15:11
Gerda:
Hoi Alice,
ja, dat de trein midden in het niets stopt en dan zeer regelmatig komt natuurlijk dat de machinist ook in het niets zit te kijken. Daar wordt je vast moe van en dan moet hij even stoppen, want aflossing komt er natuurlijk niet daar. Doet Henk volgens mij ook altijd, vandaar die vertragingen.
Blij dat je goed bent aangekomen. Leuk om van Sandra te lezen dat de trouwjurken zo duur zijn. JA 1000 euro is zo gespaard. Als je een handige vriendin hebt is het toch ook veel leuker. Samen een trouwjurk maken.
Alice zul je niet teveel boenen bij die vrijgezelle mannen, want anders blijf je er nog aan hangen. En dan moet je je hele leven lang boenen. Dus alleen maar een beetje hygienisch maken en voor de rest gewoon genieten hoor.
Groetjes van Gerda en de rest. -
19 Januari 2005 - 03:09
Foute Schoenen:
En ik had nog zo gezegd alleen leuke foto\'s! Ik lijk wel een zatlap met die rooie kop. Even ter verheldering, dit was een pose voor de foto dat begrijpen jullie wel toch? Leuk die foto\'s Alice als ik Fraser weer zie wil ik echt weer heen! In Darwin ga ik nog wel een paar foto\'s maken en dan komt t op mn site. Weet niets meer te vertellen behalve dan dat Bou en ik gister uit waren in de downunder bar en dat we nog een paar Nederlandse Limburgers tegenkwamen die al na twee pils onverstaanbaar waren ;-) Was weer alsvanouds, gezellig dus. Cheers! -
19 Januari 2005 - 04:48
Jaloerse Bou:
Haha, ik heb me echt dood gelachen om die foto\'s. Die ghostbuster Alice is wel een ijzersterke foto! Echt leuk dat Marlijn komt, helaas zijn rick en ik dan al thuis (bedankt voor het inpeperen daarvan...!). En gaaf je gisteren gezien & gesproken te hebben! (De rest vraagt zich nu natuurlijk af: Huh? Boudewijn en Alice hebben elkaar gezien? En dat terwijl ze 6000 km van elkaar verwijderd zijn.)
Nou hou je taai meid! Doe ze de groeten in Perth!
Kus, Opperboost Boudewijn (ben nu een very important boost-lid geworden, jaja) Pure Passion Smoothie moet je proberen ;)