Frappante weegschaal, mosselen & spierpijn - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Alice Groot - WaarBenJij.nu Frappante weegschaal, mosselen & spierpijn - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Alice Groot - WaarBenJij.nu

Frappante weegschaal, mosselen & spierpijn

Door: Alicie

Blijf op de hoogte en volg Alice

08 Maart 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

Zo de tijd vliegt voorbij op het moment, nog ruim twee weken en we staan weer op Hollandse bodem als het goed is! Nou er staat alvast 1 ding op het programma voor wat ik thuis mag gaan doen.. sporten!! Een dagje kayaken zorgde er voor dat we geen armen meer over hadden de dagen erna en laatst op een weegschaal gestaan die me liet schrikken door me te beweren dat ik ruim 4 kilo ben aangekomen! Nu ben ik niet de enige want meneer Seegers heeft ook wel een bierbuikje gekweekt met de overtollige kilo’s. Maar hij beweert dat dat er alweer af is na een dagje kayaken (jaja denk je het zelf) maar de weegschaal hier in het hostel is heel goed voor ons zelfvertrouwen. Die geeft namelijk elke dag 5 kilo minder aan, of dat nou aan de weegschaal ligt of aan ons zelf? Nou laat ons maar lekker in de waan en laten we van het laatste uitgaan ;)

Maar waar waren we gebleven? Bij de sperma walvissen! Zo wat een joekels van een beesten zijn dat, 18 meter lang! Deze beesten hebben een ton olie in hun hoofd zitten (hoe kom je er mee vooruit zou je denken?) De eerste mensen die het beest ontdekt hebben en de soort van witte olie zagen vonden dat dus lijken op, je raadt het al, sperma. Kaikoura waar we toen verbleven was verder een relaxed plaatsje alleen schrik je snachts soms wakker door een alarm wat klinkt als het in NL eerste-maandag-van-de-maand-12-uur-stipt-alarm. Dus je denkt? Help we staan aan zee, een tsunami, brand?? Wat blijkt, doordat de vrijwilligers van de brandweer in the middle of nowhere soms wonen waar ze geen telefoonbereik hebben, gaat er bij een brand of ongeluk een alarm af door heel het dorp! Als een sort extra oppiep system als de telefoon niet werkt. Best apart maar dat heb je hier dus met die woop woop plaatsen downunder. De kiwi’s staan dan ook nog steeds met grote ogen te kijken als we vertellen dat er in NL 17 miljoen mensen wonen en ons landje minimal 20x zo klein is als NZ (waar maar 4 miljoen woont..)

Vanaf Kaikoura was het op naar Blenheim, de regio waar de lekkerste wijntjes van NZ gemaakt worden! Hier hebben we dan ook nog een wijntourtje gedaan, zo en wat voor een. Je zou zeggen dat de wijngaarden je zuinig laten proeven, maar nee hoor het is hoppa en proost! Normaal moet je het na het proeven uitspugen maar daar doen ze hier in Kiwiland niet aan. Dus na 5 wijngaarden waar je bij elk minstens 5 mocht proeven.. konden we savonds in ieder geval heeeerlijk slapen. De volgende plek van bestemming was de Marlborough Sounds. We mochten zelf ons bootje besturen door de sounds heen, gaaf hoor!! In NL heb je je vaarbewijs nodig, maar de kiwi’s waren weer is makkelijk! Was erg gafe dag met de mooie strandjes. Verder waren er veel musselfarms, wel leuk om keer te zien! Klein feitje alleen: Don & Alice lussen geen mosselen…

Dus eind van de dag komen we aan op de camping in Havelock. En de eerste vraag van de receptioniste was: ‘ Ik neem aan dat jullie lekker mosselen willen eten vanavond? Dan zal ik even vertellen waar jullie dat kunnen doen’ Hmmm we lusten geen mosselen mevrouw sorry… Nou we werden nog net niet het dorp uitgezet. Want we verbleven namelijk in de ‘World famous mussel city’ (nou ja world famous in New Zealand zoals de andere dingen hier ;))
Dus de mosselstad waren we snel zat, we hadden meer zin in ‘fastfood’! Oftewel Kaiteriteri (weer een mooie maori naam wat ook wel betekent fastfood) Blijft grappig hier die namen.. je zou er een boek over kunnen schrijven. Hier hebben we een kayak dagtour gedaan, en ondanks onze slappe armpjes, een super gave dag!! Het was een tour langs Abel Tasman national park, super mooie strandjes en regenwoud, en op n mooi afgelegen strandje geluncht, erg gaaf!

Na dus weer sportief genoeg gedaan te hebben gingen we naar Pohara om op een camping bij het strand te gaan staan want het was mooi weer. Maar op het strand liggen werd het niet helemaal. Toen we in het plaatsje aankwamen en even naar de Info center gingen, hadden ze het allemaal over een Tsunami, en werden er A4tjes opgehangen dat er een officieel tsunami alarm was ivm de aardbeving in Chili, iedereen werd geadviseerd om niet naar het strand te gaan en de radio & tv in de gaten te houden. Dat werd dus n beetje een raar dagje en met de beelden op je netvlies van tsunami 2004, zit je nou niet echt relaxed. Toen er allerlei wateractiviteiten gecanceled werden en boten uit de haven gehaald werden, hebben we uiteindelijk maar besloten om niet bij de camping aan zee te staan. De volgende dag bleek alles toch mee te vallen en was de hoogste vloedgolf 1 meter. Laat mij straks maar gewoon weer veilig in NL wonen hoor zonder aardbevingen en tsunami alarmen ;)

Vanaf de kust werd het op naar het binnenland waar we een dagje Hanmer Springs niet konden missen, zeg maar de ‘Worlds Famous hot pools in New Zealand’. Wat een commercieel gedoe, denk je dat je lekker gaat relaxen (zoals bijv de Zwaluwhoeve) lopen er zelfs fotografen rond in de hot pools om foto’s te maken.
Toen braken de laatste nachtjes aan in onze powerpuff van aan! Het was nog even genieten om te slapen en je hoofd te stoten tegen de keukenkastjes (nouja keukenkastjes mag je het eigenlijk niet noemen) en afgelopen vrijdag hebben we afscheid van m genomen in Christchurch. En zo zitten we na een treintochtje en super mooie boottocht weer op het Noordereiland in big smoke Wellington!

Lekker de stad bekijken en gister al een mooi dagje gehad! Gastvrije mensen hier.. zitten we op het terras krijg je zomaar gratis kaartjes voor een belangrijk voetbalwedstrijd! Don natuurlijk helemaal gelukkig, voetbal eindelijk!!! Maarja je gaat toch denken de kaartjes zullen dan vast nep zijn ofzo? Ach boeiend we proberen het gewoon! Komen we aan, kaartje scannen en apparaat zegt ‘Ticket not issued’ ah shit we zijn toch genept.. ze doen het niet! Don als fanatieke ajax fan dacht al nou dat kunnen we wel vergeten, in de Arena wordt je dan tenslotte direct naar huis gestuurd. Maar hier, lang leve de kiwi’s! de medewerker scant zijn pas en je kunt naar binnen! Wellington had nog gewonnen ook dus dat was n mooi feestje!

Verder heb ik eindelijk bericht gehad van mijn scriptiebegeleider, en mn concept is goed gekeurd, dus nu officieel inleveren, de week nadat ik thuis ben meteen de verdediging en dan hopelijk hebben we onze diploma op zak :D Want ja daar kwamen we hier tenslotte voor....

Tot snel allemaal weer!
Liefs Don & Alice

• 08 Maart 2010 - 09:17

Annie & Renato:

Hi lieverds!!

Leuk om weer wat te lezen van jullie!! Heel veel plezier toegewenst de laatste 2 weken!!

liefs

• 08 Maart 2010 - 13:35

Sandra:

Hey Lieverd,

Hoe gaat ie daar de laatste 2 weken zal wel weird zijn.
    Nog maar 2 weken Hieperdepiep hoera. Echt leuk hoor dat je weer in de buurt bent straks

Dikke kus,

Sandra

• 08 Maart 2010 - 17:42

Ninke:

Hey!

Heb je toch eindelijk iets gehoord van je leraar wat natuurlijk ook wel tijd werd! Ik kijk wederom met een jaloerse blik naar jullie foto's... En plaats daarom aub geen foto's van Fiji straks!

Kus

• 08 Maart 2010 - 20:19

Foveldhuis@hotmail.c:

Hoi Alice en Don
    ja nog even en dan zit het er weer op dat zal vreemd zijn niet meer alle dagen op elkaars lip zitten.Gauw tot ziens Liefs van Oma doei

• 08 Maart 2010 - 20:59

Wieka:

Hi Alice en Don,
    Wow, wat weer een prachtige foto's. En het verhaal, helemaal super.
    Zou zo een ticket willen halen om down under te gaan. Rustig landje met 4 miljoen mensen op een heel groot oppervlak.
    Het afscheid zal jullie wel zwaar vallen. Nog 2 weekjes en dan weer op familie en vrienden bezoek. Eindelijk de goedkeuring voor je stage. Even bijkomen in Bollywood en dan cruisen.
    Ben niet jaloers hoor..
    Tot horens, ziens, mails
    Liefs van Wieka

• 08 Maart 2010 - 21:03

Annet:

Hier nogmaals een oproep om geen foto's meer te plaatsen. Ben ziek van jaloezie!!!!!!
    Gelukkig tot snel!
    xxx je zussie met een dikke buik

• 08 Maart 2010 - 22:07

Henk En Gees:

dat kayakken hebben wij gemist lijkt mij,gees ,erg gaaf.
    nog een dikke 2 weken en dan komen we jullie verwelkomen. is wel weer mooi genoeg geweest daar!
    zo te zien moeten wij er toch nog een x naar toe zoveel gemist haha. En dan mogen jullie lekker hard werken.
    Liefs en tot gauw.

• 09 Maart 2010 - 17:38

Thea:

Hoi Alice en Don,

Nog 2 weekjes en dan alweer naar huis. Weer zoveel gezien en beleefd. Jullie hebben wel weer mazzel, kom je toch het voetbalstadion binnen. Hier was je bekant in de boeien geslagen. De foto's spreken weer boekdelen. Fantastisch mooie natuur. Gelukkig kwam de waarschuwing niet uit van de Tsunami. Er gebeurt alweer te veel de laatste tijd met natuurgeweld. Fijn dat je conceptscriptie goedgekeurd is.
    Geniet nog even van de laatste weekjes. De powerfuff van was wel een gave car he!

Groetjes Thea

• 10 Maart 2010 - 23:52

Gerda:

Ja,ik heb je berichtje ook weer gelezen. Ik ben niet jaloers hoor. Geniet nog even en dan lekker weer in dit koude kikkerlandje.
    Dan moeten we die mooie verslagen van jullie wel weer missen. Misschien zelf ook maar eens een reisje maken.

Liefs van Gerda.

• 12 Maart 2010 - 12:57

Kim:

Ik krijg een email van de waabenjij.nu site beheerder dat Alicie bijna thuis komt. Whoop Whoop, nu vraag ik mij af, what is the plan? Feestje of niet? En al wilde weekend plannen? KUSJE

• 13 Maart 2010 - 09:44

Foveldhuis@hotmail.c:

Hallo Alice en Don

Bedankt voor jullie bericht tot over 2 weken gezond thuis komen en tot ziens.Fam Veldhuis wordt weer groter bij Jurriaan en Andrea komt ook weer een baby dat hoorde ik gisteren op Anja haar verjaardag Liefs van Oma doei

• 15 Maart 2010 - 16:02

Gees En Henk:

hee daar, al bekomen van de teleurstelling??
    kunnen jullie je nog vermaken daar in auckland.
    misschien kun jullie wel vrijwilligerswerk doen?
    voor de laatste week?
    Is die orkaan nog doorgegaan hopenlijk niet.
    Nu het gaat niet altijd zo als je verwacht maar beter dit als je in een storm trecht komt!!
    Liefs van t thuis front, de weekkan niet hard genoeg gaan oeoeo ik wordt r emotioneel van.

• 17 Maart 2010 - 20:50

Wieka:

Lieve Alice en Don,

Nog 12 dagen en dan staan jullie als het goed is weer op Hollandse bodem.
    Hopelijk kunnen jullie je nog een beetje vermaken. Of verlangen jullie alweer naar onze prachtige lente?
    CU!