SWEET AS....
Door: Alicie
Blijf op de hoogte en volg Alice
07 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Wij zitten nu lekker een weekendje in Queenstown, beetje relaxen en bijkomen van de laatste twee weken reizen. We slapen een paar nachtjes in een hostel, na 2 nachten slecht geslapen te hebben in een vieze kamer, een kamer die stinkt (ik ben dan ook blij dat ik bij het raam lig zodat ik af en toe naar frisse lucht kan happen) en door herrie van dronkenlappen wat niet echt als 'in slaap val muziek' in je oren klinkt en een gozer die 24/7 in zn bed ligt... Vraag ik me toch af hoe ik dat die maanden in Australie ooit heb volgehouden?! Maar verder is Queenstown SWEET AS.
Om het verhaaltje niet te uitgebreid te maken doe ik het even als volgt...
Christchurch: We gaan 3 jaar eerder dood doordat we een foto wilde nemen vanaf het opendek op de TranzAlpineExpress (zie foto)
Greymouth: Lekker chillen in het dorp van de pannenkoeken (zie foto)
Fox: Gletsjers, hectordolfijnen en zeehonden
Makarora: De stad met een bruizend stadsleven (lees 10 inwoners)
Wanaka: Roys Peak beklimmen werd Roys Hell (lees volgende dag niet meer kunnen lopen) & privestrand
Queenstown: Lallende Ieren, bijdehande straatmuzikanten en maffe brievenbussen (zie foto)
Te Anau: Milford Sound Cruise met vooral veel Hollanders! Waar je ook heen gaat...ze zijn werkelijk waar OVERAL!!
Wist u verder dat....
***We deze vakantie in plaats van Keezen nu vooral Skip-Bo, een kaartspel, hebben gespeeld? Dat ik dat wilde doen met een pokerface en dus me zonnebril opzette?Bleek die nou weerspiegelend te zijn...
***Op allerlei producten hier vermeld wordt 'World famous in New Zealand'? Juist ja?!
***We een Nederlands stel zijn tegengekomen die het hele rondje Zuidereiland op de fiets doen? Al die heuvels en bergen!! respect hoor..
Over fietsen gesproken! Wist u dat Maarten, de broer van Jeroen (mn zwager) gaat fietsen van Amsterdam naar Peking! Wat?? ja inderdaad.. 13.000 km fietsen! (ik voel me dan nu ook heel lui dat wij straks terug vliegen via Peking) Kijk eventjes op zn site http://www.bike4muscles.com erg leuk!En misschien kunnen jullie m nog sponseren? hint hint ;)
Verder zijn we vrijdag nog naar de film geweest! Erg leuke bios hier klein en knus.. Als reclame voor de film werd er vermeld wat te doen bij een brand of aardbeving? Voornamelijk kalm blijven. Naarmate de film vorderde, was de bios toch niet meer zo'n kleine en knusse bios aangezien onze sroelen begonnen te schudden en later ook eventje de muren..wow dat voelde raar zeg en eng!We zijn dan ook de bios zo snel mogelijk uitgerend want mijn hart ging toch wel wat sneller kloppen. Maar wat blijkt, we zijn domme toeristen uit Europa die niets gewend zijn, want buiten zeiden mensen oooh een lichte aardbeving dat gebeurd wel vaker! Hmm oke..
Nou ik laat het hier bij! Fijn weekend nog daar en ik zal eventjes wat foto's uploaden!
Liefs Don & Alice
xxx
ps SWEET AS is kiwislang voor cool of awesome!
De slang zit er al lekker in en wordt dus regelmatig gebruikt!
07 Februari 2010 - 09:42
Aukje:
Ik ben jaloers!!!;) Zelfs de aardbeving had ik mee willen maken haha. Super foto's weer!! Tot snel in NL, het is koud hierrr. Kus exkiwi. -
07 Februari 2010 - 09:48
Annie & Renato:
Hi chica!
zo te lezen vermaken jullie je prima! Gelukkig ben je net niet vergast ;)
Het hotel in Fuij zal 10x beter zijn hihi :D
Have fun!! Greetz to don!
with love from Heemskerk!
xxxxxx -
07 Februari 2010 - 11:59
Kim:
Hey chickel,
Je staat op me to do lisjtje! Dus je krijgt deze aankomende 24 uur mail van me!
Dikke smikkel voor me chickel en don natuurlijk!!
LOve you -
07 Februari 2010 - 12:01
Kim:
Hey chickel,
Je staat op me to do lisjtje! Dus je krijgt deze aankomende 24 uur mail van me!
Dikke smikkel voor me chickel en don natuurlijk!!
LOve you -
07 Februari 2010 - 12:55
Ninke:
Haha, een hele alinea over het mooie Brabantse land! Volgend jaar ga je maar mooi mee carnavallen hoor, noteer het maar vast in je agenda. Geniet nog maar lekker van jullie tijd daar! Ik mag morgen weer aan de stage... Liefs -
07 Februari 2010 - 13:24
Henk De Groot:
Hoi Alice en Don,
Jaja, wat een belevenissen weer. Men zegt wel eens : je moet alles meemaken in je leven, maar vallen aardbevingen daar ook onder?
Nou, best afgelopen dus.
Ik las dat de "controle" weer naar NL is, dan horen we straks wel van Peter en Jose wat de bevindingen zijn geweest. We zijn benieuwd.
Wel, nu weer genieten met z'n tweeen. Veel plezier en maak er wat moois van met de geverfde bus in het "Kiwiland".
Groet,
Henk (zonder de langlaufende Gees) uit het "kikkerlandje" . -
07 Februari 2010 - 21:16
Foveldhuis@hotmail.c:
Hoi Alice en Don
Mooie reisverslag en foto,s was het schudden in de bios echt eng?
Liefs van Oma doei -
08 Februari 2010 - 10:14
Thea:
Hoi Alice,
Hoe zo dat jullie te koop zijn? Hoe is dat zo gekomen?
Jullie hebben weer mooie kiekjes gemaakt als herinnering.
Groetjes Thea -
10 Februari 2010 - 21:31
Gerda:
wat een mooie foto's weer.
Echt wel een gebied waar ik mij thuis zou voelen denk ik. Wie weet ooit....
Veel plezier in Sweet As Kiwiland,
lieve groetjes van Gerda. -
14 Februari 2010 - 11:23
Gees:
Hoi Alice en Don.
Leuk weer jullie verhalen te hebben gelezen, krijgen we die leuke bus nog te zien?
Dus jullie houden t nog wel samen uit in zo,n klein busje?
Lekker knus in de bus.
Nu ik ben ook weer thuis, maar 1 keer gevallen tijdens t langlaufen, maar t was ook helemaal vlak.
Weinig afdalingen.
Nu Volgende maand komen jullie al weer trug! Dus geniet nog maar fff , want daarna is t weer hard werken toch?!
Liefs
14 Februari 2010 - 11:34
Wieka:
Lieve Alice en Don.
Prachtig reisverslag met nog mooiere foto's! Lijkt ons ook wel leuk om voor "kiwi" te spelen.
En een kleine earthquake meegemaakt ook nog. Laat ik nou toch eerst denken, dat het bij de film hoorde.. But is was helemaal een echie. Nog even samen genieten en dan weer terug naar ons koude kikkerlandje. Het wordt tijd, dat jullie wat gaan voor de kost:)
Tot het volgende verhaal
Groetjes en xx van Leo en Wieka -
14 Februari 2010 - 18:09
Annet:
Sweet as!!!!
Vooral die picture van jullie in de winkel.
kussies Annet