Gesleten heupen, rare namen & roadkills - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Alice Groot - WaarBenJij.nu Gesleten heupen, rare namen & roadkills - Reisverslag uit Kaikoura, Nieuw Zeeland van Alice Groot - WaarBenJij.nu

Gesleten heupen, rare namen & roadkills

Door: Alicie

Blijf op de hoogte en volg Alice

20 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Kaikoura

Hello lieve Dutchies!

Hoe gaat t daar met jullie? Hier alles top! 8 februari was het zover, onze camper ophalen en gaan met die banaan! Uuuh de zijdeur ging niet open, wij maar trekken en knopjes proberen, hm toch maar eventjes vragen dan, wat blijkt? Het rubber van de deur en de auto was aan elkaar gesmolten.. nou dat beloofde wat! Maar inmiddels zitten de eerste twee weken er alweer op met onze luxe power puff van! Dat begin je ook wel te merken hoor: door wijzende kinderen naar onze auto, tijdens t rijden denk je haalt ie t nog wel? en na wat versleten heupen doordat je 3delig matris uit elkaar schuift en dus heerlijk op een houten plank ligt te snurken. Maar het bevalt allemaal goed en we kunnen lekker gaan&staan waar we willen! Je moet m wel ff aanduwen als je n heuvel op rijdt. Lachen jo, op een weg waar je 100 mag rijdt oma alice met 60 de heuvel op en iedereen maar sjoef sjoef inhalen. En Don me maar uitlachen omdat ik zowat voorover over mn stuur lig in de hoop dat ie dan sneller gaat!

Maar hij brengt ons overal naar toe en zo zitten we nu op onze campingstoeltjes in Kaikoura lekker in t zonnetje. Zo de boot op voor whale watching, de Sperm Whales, juist ja sperma walvissen, waarom ze gezegend zijn met die naam? Dat zullen we vanmiddag wel horen..

De eerste paar dagen vanaf Queenstown waren niet heel bijzonder, een stukje NZ wat niet veel voorstelde. Kleine mini plaatjes waarvan ik dacht, hoe kun je hier wonen? Wat ben ik dan toch blij met BOLlywood, oftewel Langedijk! Wel wisten we na deze nachtjes dat we de volgende x een 4 of 5 sterren camping zouden pakken... de goedkope viel toch wel erg (vies) tegen! Wel een leuke camping in Balclutha, met een eigenaar wat nogal een tokkie was, de camping is zn leven, en hij zat dan ook netjes smorgens bij de douchjes&keuken je goedemorgen te wensen!

Er ging weer een wereld voor ons open toen we weer in een 'big smoke' kwamen, de stad Dunedin! Wat een paradijs! Ze hadden een chocoladefabriek!! Nou daar ben ik dus 3 dagen te vinden geweest... Nou ja 1, maar ik wilde niet meer weg. Kregen een rondleiding en mochten van alles proeven! Mjamm

Verder was er veel te doen daar, musea bezocht, over de peninsula gereden en albatrossen gezien (vogels met 3m spanwijdte) Misschien maar goed dat we ze vanachter n raam zaten te bekijken? En de topattractie in Dunedin: World's Steepest Street!! Of dat nou waar is? maar hij was aardig steil. (Auk&Nin: Whitakerplace in AKL was er nix bij dus niet te stoer doen dat jullie die elke dag beklommen hier ;))

Vanaf Dunedin gingen we richting pinguin dorp Oamaru! Onderweg onze eerste roadkill gehad, woeps! Denk dat n muis was ofzo, maar we hadden niet echt trek om er boven te hangen & te inspecteren wat het was..

S avonds in Oamaru naar pinguinkolonie geweest. Nou als ik n nieuw huisdier neem wordt het een pinguin! Wat zijn die beesten lief en cool! Er kwamen er zon 150 uit de zee terug van hun dagje vissen. Ze liepen zo naar hun huisjes. Zelfs toen we naar huis gingen liepen ze langs ons en onder onze auto door!

Volgende dag was het op naar Mount Cook (hoogste berg in NZ). Bijna onze 2e roadkill, rij je op n weg waar je 100 mag, steekt er op eens n schaap over!! Bloody sheep.. Maar t ging net goed en onze powerpuffs leven nog.

In Mt Cook was het erg mooi en hadden we een top campingplaatsje, wat een uitzicht! Nog n wandeling gemaakt naar de Hoeren Gletsjer ofwel de Hooker Glacier (wie verzint hier die namen toch?)Maar wederom erg mooi! En we zijn dan ook erg benieuwd wat we nog meer zullen zien de laatste weekjes hier..

Liefs van de kiwi's!

P.S. sorry voor beetje n lang verhaal! maar anders bekijk je maar alleen de foto's ;)

xx

• 20 Februari 2010 - 09:19

Ronald:

Onmiddellijk terugkomen, het kabinet is gevallen! We hebben jullie nodig als nieuwe generatie!!

• 20 Februari 2010 - 09:57

Ninke:

Erg leuk dat ik jullie gisteren even heb mogen bewonderen! Ben benieuwd hoeveel walvissen jullie gezien hebben. En als ik 1 ding niet mis is het wel whitaker place...

• 20 Februari 2010 - 10:31

Aukje:

Och mevrouw die iedere dag gebracht werd naar der werk zegt ook wat;) Whitaker place was een werkelijke hel! Geniet er nog goed van daar. En dan volgend jaar naar Struifdonk! Kuss

• 20 Februari 2010 - 10:44

Henk En Gees:

kun je die relekte rotsstoel niet meenemen ? Zal Leon gaaf vinden.
    vanochtend liep ik weer in de sneeuw en de zon schijnt!!Gaaf die bus
    Ja en bereiden jullie je maar alvast voor t oude leventje als je trug komt hopenlijk hopenlijk dat dan geen gaos is van wege de regering! dus geniet maar nog even want daarna wordt t weer buffelen!
    Liefs van ons XXXiees

• 20 Februari 2010 - 11:49

Cor En Willy:

Het wordt hier ook tijd dat we stoppen met werken en al het moois gaan bekijken in Nieuw Zeeland.

• 20 Februari 2010 - 13:21

Foveldhuis@hotmail.c:

Hoi Alice en Don
    Wat beleven jullie weer veel maar hadden jullie het koud?Nu hier lag ook weer een witte deken vanmorgen Ik ben dik verkouden morgen hoop ik dat het wat beter gaat dan vieren we Wieka haar verjaardag.Die stoel vind ik trouwens ook mooi Geniet nog maar lekkerLiefs van Oma doei

• 20 Februari 2010 - 15:36

Ronald:

Zeg, zijn jullie al naar een concert geweest van de NZ topband The DeSotos??

• 21 Februari 2010 - 11:55

Annie :

Hi lieve kiwi's

mooie foto's weer!! En is het gelukt met de walvis vangen? Ik heb al een vissenkom gekocht voor 'm, daar moet hij wel inpassen toch ;) haha

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 21 Februari 2010 - 12:08

Wieka:

Hai Alice en Don,

Lekker hoor samen met de hakkepuf Nieuw Zeeland doorkruisen. Jullie hebben het maar lekker samen! Weer een prachtig verhaal.
    Ik vind het bijna jammer, dat je straks terug bent. Zal je verhalen en foto's wel missen.

Nog veel plezier samen!

• 21 Februari 2010 - 20:31

Annet:

haha, dat is afzien in die auto, vandaar dat je er maar bovenop gaat staan? Niet naar je oom uit Hilversum luisteren hoor. Gewoon lekker blijven genieten van al het moois daar.
    Succes met die gammele, maar coole car. En lekker slapen doe je maar weer op Fuji!!!!!!
    Tot snel. Het aftellen is begonnen...... kussies je zus

• 02 Maart 2010 - 11:47

Gerda:

ook zonder kabinet is het nog goed te leven hier in Nederland hoor! Het zonnetje schijnt en ik zit achter de pc jullie verhalen te lezen. Ik zit af en toe met het pootje omhoog ivm een slijmbeursontsteking in mijn knie (door een val op het ijs).
    Genieten jullie nog maar even de komende drie weken, want nu gaat het wel erg snel. Hoewel drie weken vakantie. Veel mensen tekenen er voor.

Lieve groeten van Gerda.

• 05 Maart 2010 - 19:47

Foveldhuis@hotmail.c:

Hallo Alice en Don
    Ja nu is de tijd gauw daar om weer terug naar het kikkerlandje te gaan,weer wat anders dan kiwiland.Maar 29 april komt in zicht en daar heb ik ook zin in dat wordt genieten hoop ik.eerst nog een paar verjaardagen vieren.Bedankt voor de kaart,je Vader zei je staat wel bij Alice in de picture zoveel kaarten krijg je maar dat vind ik wel leuk van alle kiwi,postzegels is er maar een goed bleven ze gaan moeilijk los maar een is genoeg