Almost home sweet home.... - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Alice Groot - WaarBenJij.nu Almost home sweet home.... - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Alice Groot - WaarBenJij.nu

Almost home sweet home....

Door: Alicie

Blijf op de hoogte en volg Alice

18 Maart 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

Bula lieve mensen!

Oftewel Hallo hoe gaat ie daar? in het fiji's! Want ja die taal leren we hier natuurlijk op het prachtige eiland, we zitten nu aan een cocktail op het bounty witte strand en prachtig helder turqoise water met de zon in ons gezicht.. net terug van een snorkel avontuur en jetski safari.

Inderdaad dit klinkt als een droom voor velen, en helaas zal dit voor ons ook een droom blijven! Want ja ken je de grap van die mensen die naar Fiji gingen? Juist ja, die gingen helaas NIET!

Afijn, zoals de meesten weten zouden we ons reisje afsluiten met een week op Fiji! We keken hier ook erg naar uit tijdens het reizen toen we af en toe weer in onze gare powerpuff van mochten slapen, dan dachten ach maar weet je nog een paar weken en ipv back to basic kamperen lekker luxe afsluiten!

Van t weekend hoorde we iets van een orkaan bij Fiji maar niet veel aandacht aangeschonken. Dus zondag avond tas ingepakt, ach bikini en handdoek mee en dat was het wel! en op maandagochtend op naar het vliegveld. Netjes in de rij staan, inchecken... totdat er een jonge man zegt ooh de vlucht naar Fiji? Die is gecancelled hoor! Wij dachten ja haha, leuke grap :). Maar wat blijkt, de orkaan die op Fiji af kwam was nogal serieus en onze vlucht gecancelled! We hadden mazzel want we werden op de vlucht gezet voor dinsdag. Weer naar huis en nog een nachtje in Holdsworth Resort verbleven.. (bij mn baas).

Vervolgens kwam er almeer nieuws over Fiji, de orkaan was inmiddels opgebouwd tot een sterkere dan Orkaan Katrina, ons resort was al ge-evacueerd en anders moest je je vakantie doorbrengen in de conferentie kamer van het hotel, boten van en naar tropische eilandjes gingen niet meer, voorraden werden ingeslagen etc..

Dus wat moet je? als de situatie nog niet is veranderd en je vlucht dinsdag wel vertrekt naar Fiji?! Hele moeilijke keuze! Maar omdat we niet het gevaar wilde opzoeken, niet onze droom vakantie in een vergader zaal wilden doorbrengen en niet konden snorkelen ,waterskien etc. hebben we de vlucht gemist. En zo zijn we weer hier!

Nou wat denk je? Dan kunnen we toch nog van onze reisverzekering gebruik maken, whoeii!! Heb je die in ieder geval niets voor niets afgesloten! Dus gebeld met verzekering, verhaal uitgelegd en ze zou wel even terug bellen. En jahoor we werden terug gebeld: "ja ik heb nog even ge-googled, en ik zie het er is inderdaad een sterke orkaan op Fiji!" o ja duuuh, nee dat wist ik nog niet ;) Oja en verder: "O maar meneer, ja natuurrampen he, u bent compleet verzekerd maar natuurrampen tja dat valt buiten de verzekering".

Nou je raadt het al, water en droog brood dus in Auckland ;)
Nee hoor zo erg is het nog niet :)
We worden hier dik verwend, en mogen de hele week verblijven bij Simon & Florence, dus daar hebben we dan weer erg mazzel mee! Verder vonden ze ons denk ik wel zielig? Want morgen worden we verwend met een weekendje weg, een tripje naar het Noorden. Dus dat is wel erg leuk en hebben we veel zin in!

Maar verder is het nu wel tijd om naar huis te gaan! Auckland hebben we wel gezien en je zit nu toch een beetje met de gedachte van: ooh maar we horen daar te zitten..
Dus we hebben zin om woensdag het vliegtuig in de stappen en iedereen weer te zien :D

Wel hebben we verder een top tijd gehad hier! Lieve kiwi's leren kennen, gaaf gereisd en als het goed is de diploma op zak!

Verder wil ik (wij) iedereen bedanken voor de leuke reacties altijd op mijn site en op die van Don! Het is gewoon erg leuk om wat te horen van iedereen als je aan de andere kant van de wereld zit!

Donderdag 25 maart om 15.15 staan we als het goed is weer op Hollandse bodem!

ps Onze laatste week op het Noorder eiland was nog erg gaaf, dus zie de foto's nog ;)

Liefs en kus
Don & Alice

• 18 Maart 2010 - 08:52

Johnny:

Alicieeee!!

Verdorie!! Ben je weer lekker mee. Zo'm mooi eiland gemist. Maja straks weer lekker thuis. Voorjaartje gaa weer opnieuw beginnen voor je ;)
    Geniet er van! X Johnny

• 18 Maart 2010 - 09:39

Aukje:

Echt zo balen van Fiji, maar dan moeten we het volgende Waiheke avontuur maar op Fiji houden... Zit helaas niks anders op;) En wel leuk dat jullie het Noorden zo toch nog kunnen zien! Alvast een hele goede reis en tot snellieeee! :D Kuss

• 18 Maart 2010 - 09:54

Henk De Groot:

Nu hebben jullie weer fijn mazzel met de exbaas van jouw anders hadden jullie nog als zwervers in een kartonnen doos moeten bivakeren of in een goor hostel moeten verblijven en dat jullie laatste week en dat vonden ze daar toch zielig?
    Wat een gastvrijheid en ook nog een weekendje weg!De weken vliegen om de laatste tijd!
    Tot snel, en dikke knuf.

• 18 Maart 2010 - 10:24

Annie:

Hi lieverd!

nogmaals ontzettend balen dat Fuij niet doorging....maar shit happens. Jullie hebben een geweldige tijd gehad daar. En nu wordt t tijd om thuis te komen!!!
    Want ik heb geen stapmaatjes meer!! ;)

liefs, en voor alvast een leuke laatste week toegewenst, en een fijne reis.
    xxxxxxxxxxxxx

• 18 Maart 2010 - 12:23

Kim:

Ik wil mee stappen Annie!! Alice, kom maar lekker thuis, hier is het ook mooi weer (alleen vandaag morgen gaat het weer regenen)! Kus!

• 18 Maart 2010 - 15:17

Ninke:

Wat een pech allemaal van Fiji! Gelukkig maar dat jullie zo verstandig zijn geweest en de veiligste optie hebben gekozen. Hopelijk kunnen jullie toch nog een beetje genieten van jullie laatste weekendje richting het noorden. Een goede reis terug en hopelijk zie ik jullie snel (misschien wel in Struifdonk)! Kus

• 18 Maart 2010 - 18:22

Marry:

Ik heb medelijden met jullie. Heb je een keer een weekje luxe vakantie, gaat het aan je neus voorbij. Gelukkig gered door Simon en toch nog een bijzondere afsluiting. Geniet nog lekker de komende week en dan weer terug naar het voorjaar in Nederland. Ik hoorde dat de familie alweer een vakantie had geboekt, dus je krijgt geen kans op ontwenningsverschijnselen.

• 18 Maart 2010 - 18:56

Thea En F Am:

Hoi Alice en Don,

Blij om te horen dat jullie gelukkig nog net niet op de Fiji eilanden zaten. Ik hoorde op het nieuws van de orkaan. Wie weet komt het tijdens een ander reisavontuur van jullie er nog wel eens van. Jullie hebben in ieder geval weer een hoop beleefd om op terug te kijken. En er zit binnenkort al weer een cruise in het verschiet. Dus daar doen jullie vast ook weer een hoop mooie plekjes aan.
    Een goede reis alvast terug naar huis en je bent wel weer lekker thuis op een Hollandse verjaardag van je moeder.
    Nog een gezellig weekje toegewenst.

Groetjes van Thea, Ronald en kids

• 18 Maart 2010 - 20:56

Foveldhuis@hotmail.c:

Hoi lieverds
    wat sneu nou maar ja je kan niet alles hebben.Goede reis naar huis gewenst liefs van Oma tot ziens

• 19 Maart 2010 - 21:39

Gerda:

wij wensen jullie een prettig weekend in het Noorden. En als je dit leest hebben jullie dat vast al gehad.
    Geniet er van en goede vlucht woensdag/donderdag.
    En hopelijk is het met al die mensen op Fiji ook goed gekomen. Want een storm/orkaan is echt niet leuk. Gelukkig waren jullie er nog niet. Dus het is maar net hoe je het bekijkt. Pech dat je mooie droomreis niet doorgaat, maar geluk dat jullie nu nog op Nieuw Zeeland zijn.
    De verhalen hebben we al gelezen natuurlijk, maar live is veel leuker, dus tot vrijdag de 26e in huize de Groot?

Gerda en Else gaan morgen Sven Kramer aanmoedigen in Heerenveen. Ook heel gezellig, WK Schaatsen.

Lieve groeten van Henk, Gerda en Else.

• 20 Maart 2010 - 18:38

Arjan:

Alice!!!

Jammer dat Fiji niet door ging! Maar goed als ik zo al die fotos zie hoef ik niet al te veel medeleden met jullie te hebben! Spreek jullie snel weer als jullie weer terug zijn in het altijd mooie Nederland!

GROETJES!

Arjan

• 27 Maart 2010 - 20:51

Wieka:

Lieve Alice en Don,
    Leuk om een kaartje van jullie te krijgen als bedankje voor onze reacties. Maar die konden er niet zijn, als jullie die prachtige verhalen en foto's niet hadden geplaatst:)
    Gezellig dat jullie er op 26 maart ook waren!
    Succes met de presen-taties voor het laatste onderdeel van de studie.
    Tot een volgende keer
    Liefs