Las Palmas!
Door: Alicie
Blijf op de hoogte en volg Alice
17 September 2007 | Spanje, Las Palmas
Como estais? Het is alweer een paar weekjes geleden!
Ik heb nog een super tijd in Malaga gehad! Erg gezellig!Daarna weekje richting koud holland!
Erg leuk iedereen weer te zien!En nadat me koffer uitgepakt was kon ie meteen weer ingepakt worden!
Want zit sinds twee dagen op Las Palmas!
Weer een thuisgevoel, want hier stond het zonnetje van 27 graden tenminste weer netjes me op te wachten!
Na afscheidsfeestje vrijdagvond in de stad stonden we weer fris en fruitig op schiphol! Laten we gaan inchecken..
Dus met bagage tassen a la 30 kilo,stond meneer ons meteen al aan te kijken, met hoeveel reizen jullie?Nou uh gewoon alleen ik, en hij was al aan t uitrekenen hoeveel ik mocht gaan bijbetalen.. Maar helaas voor hem want ik was ingecheckt en had een boardingpas, maar nee ik moest nog een ticket? hebben dus die mocht ik nog even bij de airline balie gaan halen! Ach daardoor kon ik mooi bij iemand anders inchecken!
Vriendelijk gedag zeggen tegen de mevrouw, Kim legt de tas op de band en (stiekem) half op ijzeren randje naast de band.. waardoor de dame me zegt: nou meid dat heb je keurig gedaan 18 kilo voor 5 maanden! You go Kim!
Zaterdagavond ben ik hier op de campus aangekomen waar ik de eerste week verblijf. Y es my guay aqui!
Meteen gezellige mensen ontmoet, muchisimo italianos!
En goed nieuws, want heb gister bij een kamer gekeken, en ik kan er zondag in!
Relaxte kamer en toplocatie. Woon er samen met een Chileense jongen (goed voor me spaans!) en een Oostenrijkse meid.
Gisteravond gezellig met hele groep op de campus gebleven. Vandaag welkomstpraatje op school gehad en voor de rest vrije middag.
Morgen is kijken hoe mijn faculteit er uit zal zien! Voor de rest staat op t welkomstprogramma, playa ingles, puerto rico, erasmusparty en boattrips!
Ik ga nu maar is eventjes uitzoeken welke vakken en wanneer ik precies ga volgen!En zal nog even wat foto's toevoegen op de site!
Hasta luego y besos Alice
17 September 2007 - 15:15
Nicole:
hejhej
owh 27 graden dat klinkt goed!!
al mag ik vandaag ook niet klagen, wij konden in een t-shirtje buiten lopen, maarja snachts is het hier maar vijf graden en als de zon overdag niet zo schijnt al dat hij vandaag deed is het zo'n 11 graden....dus maak mij maar jaloers! :p
ik ben blij voor je dat je al zo snel een nieuwe kamer heb gevonden, scheelt weer wat gestress...
heeel veel plezier enne rustig met die italiaanse jongens he!!
dikke kus nicole -
17 September 2007 - 15:46
Wihih Ruudi:
Ha die alice,
Goed te lezen dat t goed met je gaat hahah!!! Met mij gaat het ook zeer goed maar dat had je al van gertje gehoord geloof ik he... Maarre nu ben ik dus lekker een poging tot surfen aan het doen en ik heb t al aardig onder de knie al zeg ik t zelf hhahaha Maarre jij succes met je spaans y pienso tu vas al aprender muchisimo español porque no estan muy dificil! Bueno va bien y nos vemos pronto!
DOEIIIII groetjes Ruud -
17 September 2007 - 16:05
Thomas:
We missen je nu al. Geniet ervan topper!!!
Kus
Thomas -
17 September 2007 - 16:09
Don:
Heeeey,
waaaaaarom verbaast het me gewoon niks dat je weer een super appartement hebt, niet hoeft te betalen voor je extra kilo's,,, hoorde laatst nog iets over een laptop;) nee hoor haha mooi dat je het zo naar je zin hebt:D
Spreeeeek je gauw weer!!
xx Don -
17 September 2007 - 16:19
Gert:
Wat een leven heb jij ook he.
En ik maar studeren. Heb vandaag eerste dag gehad. Wat een raar volk zijn die portugezen. Enorm onsympathiek, en niemand spreekt engels.
Veel plezier -
17 September 2007 - 16:20
Jenny:
Heey,
Het klinkt allemaal weer stukken beter als hier. En zo te horen had ik ook nog wel mee gekund in die koffer, aangezien ie toch niet helemaal op de band stond :P.
Het spaans is hier een hel, om maar zo te zeggen, we hebben in ieder geval niet meer fernandez, dat vrouwtje van nu praat eigenlijk alleen maar spaans. Ok het is meestal wel te begrijpen voor mij, maar ook niet altijd. En ze zit aldoor ook te zeggen dat als je woordenschat en shit niet goed genoeg is misschien maar weer een klas terug moet.
Maar ja heb jij gelukkig geen last van. En stuur effe wat mooi weer deze kant op als je tijd heb.
Gr. -
17 September 2007 - 19:07
Arjan B.:
Hola chica,
Nou que tal gezien gaat het dus wel goed met je.
Je zal over een half jaar ongetwijfeld wel vrijstellingen hebben met Spaans. Ben benieuwd hoe het met ons gaat (lees de mensen die ook op exchange zijn maar geen Spaans krijgen) want ik kan het over een jaar echt niet meer, laat staan nu.
Ik zag trouwens dat je berichten van je periode uit Australia/Azie er ook nog op stonden, cool! Heb gelijk even gelezen van Hongkong, ben ook naar the Peak en Grote Boedha op berg geweest, behoorlijk indrukwekkend was dat indeed.
Naja veel plezier nog en geen dingen doen die ome Arjan ook niet zo doen he!
Un Salutamente Cordial
Arjan B. -
17 September 2007 - 19:36
Thea:
Hola, aqui tu prima. Qué tal?
Vorige keer is mijn berichtje niet gelukt blijkbaar. Waarschijnlijk op het verkeerde knopje gedrukt. Zo te zien vermaak je je prima daar. Dat zal wel lukken op de campus. Lekker hoor om nog in je zomerkleding rond te kunnen lopen.
Vandaag was het hier echt weer ballenweer. Lekker miezeren.
Aankomend weekend lekker een feessie van Ronalds werk met overnachting in een hotel in Zeeland. Toppie.
Je achterneefie heeft afgelopen zaterdag zijn C diploma gehaald. Die gaat zijn zus achterna.
Leuk he dat oma ook achter de computer zit. Ze was laatst nog met Simone achter de webcam. Gewoon super!
Ciau, je zal vast ook nog wel een woordje Italiaans leren denk ik zo.
Groetjes van de gansies. -
18 September 2007 - 19:39
Gerda:
Hoi Alice,
zo jij regelt je zaakjes goed zo te lezen. Wat een mazzel met je bagage. En had je ook nog 15 kilo handbagage mee? Jij hoeft niet te fitnessen, de krachttraining doe je wel met je koffers.
Ik hoop dat je weer veel plezier hebt in het Spanje. En succes met het volgen van de colleges, maar ik denk dat dit wel gaat lukken.
Ik ga je foto's even bekijken, leuk dat je die er weer op zet.
Groetjes van Gerda en de rest. -
18 September 2007 - 19:52
Wieka:
buenas dias Alice,
Blij te horen, dat alles bueno gaat.
escusio, mijn spaans is niet prima, maar jij weet je geloof ik aardig te redden.
Veel suc6 en plezier op Las Palmas. Lekker hoor, dat temperatuurtje daar. Hier is het alweer herfstachtig. ik ga af en toe wel onder de zonnebank en denk dan aan aan de palmbomen, sangria en zo..
groetjes en tot de volgende story!
18 September 2007 - 20:48
Mamá+papá:
hola,Alicie,
todo claro?
we zijn weer met van alles bezig,Leon slaapt hier vannacht dat is wel goed ook, komt er nog wat terecht van ,m want z,n vader en moeder zijn van die barrels!! ha ha kermissen en Sampie weer met Josine op stap, ze heb ook mazzel met beide nana,s+abuele,s.
Heel veel succes daar en veel plezier met nieuwe vrienden!
adiós querido alicie, xxxjes ,achuchón, -
19 September 2007 - 11:08
Petra:
Blij dat je weg bent, hier is t koud! Leuk je kamer, gezellig met twee huisgenoten, top geregeld weer!! Ik kan van t weekend ook al verhuizen! Partyse van de week en vergeet je vakken niet uit te zoeken!
Kusjes! -
23 September 2007 - 14:01
Mazzz:
Hey weifie,
Je bent weer lekker bezig he. Maar blij dat t zo goed met je gaat. Hebben hier vandaag wel een zonnetje. Mooie dag om mn winterjas te wassen want die gaan we einde van de week wel nodig hebben als ik t zo een beetje volg. hihi. Hoest verder? Bij mij lekker. Kijk uit naar mn huisje. Zucht nog 4 maandjes! Whoohooo!! Als je weer terug bent kom je maar een keertje eten! Maruh... Geniet ervan he!
Kus Mazzz -
25 September 2007 - 12:12
Sandra:
Hola Guapa,
Esta mucho cielo cubierto con llover.
Tres tristes. Las vacanciones por Las Palmas esta suerte. Whatever. Wel handig zo'n spaans taalgidsje naast de pc.
Nou als je het begrijpt mooi meegenomen.
Maar het hele gezin komt dus waarschijnlijk naar Las palmas 5e tot 12e dus of je ff tijd voor ons kunt inplanne. Had al van onze booking agent gehoord zekers.
Dit weekend weer meidenavond bij Jo dus lekker gezellig. Fijn hoor dat je een mooi stekkie hebt gevonden. Ben benieuwd hoe het met Leon zal gaan in een airplain.
Dikke kus lieffie.
Sandra
(je mag mij ook altijd krabbelen hoor, zie wel dat je langs bent geweest stiekumerd)