Gewend aan het studentenleventje... - Reisverslag uit Las Palmas, Spanje van Alice Groot - WaarBenJij.nu Gewend aan het studentenleventje... - Reisverslag uit Las Palmas, Spanje van Alice Groot - WaarBenJij.nu

Gewend aan het studentenleventje...

Door: Alicie

Blijf op de hoogte en volg Alice

28 Oktober 2007 | Spanje, Las Palmas

Hola everyone!

Wie geht’s? Ze hebben me verteld dat hier het hele jaar de zon schijnt, maar wat is dat nou.. bewolkt vandaag! Ach ja dan hebben we is tijd om de site te updaten want dat is alweer een tijdje geleden!

Dus voor de mensen die t in t kort willen horen: alles gaat hier nog steeds top, school zelf is hmz saai, t leven daarnaast en de mensen zijn nog steeds erg gezellig, salsa gaat al wat soepeler, ik spreek gemiddeld 3 verschillende talen per dag en normaal gesproken schijnt t zonnetje nog steeds elke dag!

Goed laat ik maar eens beginnen over waarvoor ik hier naar toe gekomen ben, studeren en school! Want straks krijgen jullie nog het idee na me laatste bericht dat ik hier alleen maar vakantie aan t vieren ben ;)

School gaat hier wat anders dan op de HES, ik heb elk vak 2x in de week 2uur, dus totaal gewoon 24 uur les! (en ik maar lezen over me klasgenootjes die ergens anders in Verweggistan op erasmusexchange zijn met maar 8 uurtjes les!)
Terwijl je op de HES huiswerk hebt, dingen bespreekt in de klas of oefeningen maakt in de klas, is het hier gewoon 2 uur Spaanse verhalen aanhoren. Nu zou je zeggen dat is makkelijk maar lang concentreren om alles te kunnen verstaan is best vermoeiend en dus worden de palmboompjes buiten voor de eraHmuH studenten (ze kunnen hier geen s uitspreken op t eiland dus vandaar) af en toe wat interessanter.
De meeste vakken is gewoon aanwezig zijn en zelf t boek thuis lezen of de stof die op internet wordt gezet. Dit is dus de ultieme test, want Alice a la laatste moment studeren, zal nu toch echt moeten beginnen met lezen voor de examens in jan/feb, aangezien een Spaans boek nou net ff langzamer leest dan een Nederlandse! Daarnaast heb ik voor 3 vakken een project wat we in groepen doen, dit mag allemaal in t Spaans, af en toe denk ik al, waarom ben ik niet gewoon in Nederland gebleven of naar een Engelstalig land gegaan maar goed ik ga er vanuit dat ik dan ook vloeeeiend spaans spreek en bruin ben als ik terug kom ;)

Daarnaast heeft de HES goedgekeurd dat ik hier Duits I volg (geldt gewoon voor 6 van de 30 studiepunten die ik moet halen wow!) dus toen ik een zin op las in de klas zeiden de Spanjaarden meteen: ja maar dat is niet eerlijk zij kan al Duits! Daarnaast heb ik ook Engels (nogmaals 6 punten!) hier leer ik ook heel veel het is gericht op toerisme dus “nieuwe” woorden die ik leer: boarding gate, check in desk, flight attendant…
Laten dit nou net de twee enige vakken zijn waarvoor ik huiswerk heb.. beter want ben ik in 10 minuten mee klaar J

Maar goed over het algemeen gaat het goed en begrijp ik de spaanse boeken aardig tot nu toe! Nou nog hopen dat ik de vragen ook begrijp op het examen ;)

Dus genoeg over school dacht ik zo! Voor de rest is t leventje al snel gewend hier!
Huisje bevalt goed en gezellig met me huisgenootjes. Elke dinsdag en donderdag gaan we met hele groep naar salsales! Weekend is vaak boodschapjes, schoonmaken en bijkomen op t strand. En we zijn erasmusstudenten dus we worden natuurlijk verwacht op de erasmusfeestjes! Zo hebben we al een keer ‘bad taste party’ en ‘white party’ gehad, politie stond op de stoep (ach ja was niet mijn huis :p) maar feestje was geslaagd!
Vrijdagavond hebben we meidenavond in gelast, dus gezellig samen eten etc.
Dus vermaak me wel hier :D

Nu is het aftellen tot volgende week maandag want dan komt the family langs, gezellig! Dus zin in!Ze kunnen mooi even wat spullen meenemen! En ze hebben auto gehuurd dus mooi hele week t eiland beetje bekijken!

Goed het berichtje wordt al weer erg lang sorry!! Maar nog even belangrijk nieuws!
We gaan waarschijnlijk door van Spanje naar Engeland!
Want ik heb daar een stageplaats!! (vraag niet in wat voor katertoestand ik onverwacht wakker gebeld werd voor een interview!)
Het is een stage bij een internationaal evenementenbureau, en mag meelopen op allerlei gebieden; marketing, business development etc. (site is www.goldenmoments.com)

Moet nu alleen afwachten of de HES het goedkeurt.. dus duim voor me!

Mensen hasta pronto!En na het eten zal ik nog even wat fotootjes er op zetten!

Besitos!!

• 28 Oktober 2007 - 17:42

DeLokaleNeger:

Ik zeg maar zo HASTA LA VISTA BABY, jeweets ! Maar alles goed dus wel spang enzo ? Chill . Ik ga weer ossos poefen met pattas.

Peace out nigga
    DeLokaleNeger

• 28 Oktober 2007 - 18:10

Boudewijn:

Alice! Super leuk zo'n internationaal georienteerde vriendengroep :-) Ik volg je verhalen altijd met grote interesse en ook nu weer is het super leuk om het verhaaltje te lezen. Wat betreft Spaans kan ik alleen maar jaloers op je zijn. Ik kan alleen maar hopen dat ik ooit dat niveau wat jij hebt zal gaan halen.

Tot die tijd gaat het echter uitstekend hier! 12 november begin ik met mijn stage en daarna in april met een minor Europese Studies en vervolgens ga ik ergens rond oktober/november voor twee maanden naar Zuid - Afrika/Swaziland. Kortom, ook ik blijf van mijn vleugels uitslaan over deze wereld.

Hou je haaks en veel succes!

Bou

• 28 Oktober 2007 - 18:23

Fo Veldhuis:

hoi Alice ik duim voor je vammiddag was het nog even leuk met jou op MSN en webcam wilmavond het ook leuk.zopas heb ik de e card van je Moeder bekeken ik had haar ook een gestuurd zo ben je lekker bezig morgen ga ik nog een computer les nemen je bent nooit te oud om te leren.En de Juf vind het ook leuk ze kon een betaalde baan krijgen maar dit vind ze veel leuker en ze heeft geen verplichting en wij mijn vriendin en ik ook niet,Alice liefs van Oma doei

• 28 Oktober 2007 - 18:56

Willy:

Wat een gezellige foto's op je site. Goed dat je ook wat over je studie vertelt,anders lijkt het alleen maar vakantie.Karen en Freek zijn gister in St Pancras gaan wonen. Het huis ziet er leuk uit.groeten Cor en Willy

• 28 Oktober 2007 - 19:16

Anton:

Wer gehst !
    Grussen

Anton aus Tirol

• 28 Oktober 2007 - 21:14

Thea:

Bonsoir Alice,

Ca va? Avec moi tout va bien. Ik zit nog een beetje in het Frans. We hebben vorige week vakantie gevierd in de Vogezen. Goed weer gehad. Met jouw talenknobbel komt het wel goed. Als je ook nog doorkan naar Engeland, ik zal voor je duimen! Dat horen we vast wel weer op je web-site. Fijn dat het goed gaat met je, veel plezier met de family.

Groetjes Thea en de rest

• 28 Oktober 2007 - 21:20

Foveldhuis:

Leuk hoor die nieuwe foto,s en was de zelfgemaakte pizza lekker?

• 28 Oktober 2007 - 22:00

Jenny:

Heey,

Ik vind de lange verhalen juist altijd leuk. Dus maakt helemaal niks uit.
    Nu je die site neer heb gezet, daar heb ik ook een keer gekeken voor stage inderdaad heb dat waarschijnlijk ergens langs zien komen haha. Maar ja ik ben weer zo lui dat ik nog nergens op gereageerd heb, moet ik binnenkort toch echt maar es aan beginnen.

En die toets is dus uiteindelijk toch nog wel doorgegaan he. Kreeg die dag erna een mailtje dat de toets gewoon door was gegaan. Dus op het management hoef ik ook niet meer te vertrouwen.

Maar ja jou zien we dus voorlopig ook niet meer terug. Ik moet jullie blijkbaar allemaal voor veel langere tijd missen :(.

Ik ga nu effe je fototjes kijken.

Spreek je wel weer.

X Jen

• 29 Oktober 2007 - 09:29

Petra:

Wat een gezellige foto's weer! Und super toll dat je duits volgt! Straks kun je weliswaar zelfs je ski's & klasjes regelen! Alleen valt er in engeland weinig te skien! Wat gaaf dat je die stage hebt!!! haha En wat zien die schoolbankjes er geinig uit! Studeerse! En succes met salsalesjes!
    Kusjes!!
    Veel plezier met je fam!

• 29 Oktober 2007 - 10:28

Ruud:

Heej, goed te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Langs komen gaat er voor mij niet meer inzitten, ik vertrek waarschijnlijk 6 december naar frankrijk en voor die tijd ben ik veelste druk bezet!

Heel veel plezier nog en succes met de spaanse examenvragen!!

xxxx

• 29 Oktober 2007 - 11:02

Kimmy:

dubbele alice powerrrrrr. Kusje!!

• 29 Oktober 2007 - 14:12

Arjan, Wie Anders:

damn, dat Engels van jou is dus echt wel HBO niveau! En kan je voor je salsa lessen geen ECTS krijgen dan!? Mucho plezier nog daaro! En jammer dat we elkaar net mis lopen in England!

kusjes Arjan

• 29 Oktober 2007 - 14:53

Babet En Zo...:

We worden een beetje misselijk van je zware studie in dat verre land!!!

• 29 Oktober 2007 - 15:05

Marry:

Hoi feestbeest, Dat valt niet mee studeren in het spaans. Gelukkig vind je nog een beetje afleiding in andere zaken. Het ziet er allemaal erg gezellig uit. Gelukkig zitten er nog een paar "studiefoto's" bij, anders zouden we niet geloven dat je nog in de boeken zit.

• 29 Oktober 2007 - 18:32

Wieka:

Hola Alice,
    buena suerte, bofkont, met alles,volgende stageplaaats in England alweer geregeld.
    lekker feessies bouwen en beetje leren.
    Veel bruine koppies op die foto's. :P
    Hopelijk is het nog lekker weer als de fam. langs komt.
    vaya condios till next time

• 29 Oktober 2007 - 20:36

Gerda:

Hoi Alice,

alles goed zo te lezen. Ik ben vorige week met Sandra wezen paardrijden. Er viel een meisje van het paard, dus de strandrit ging niet door, maar we hebben heerlijk door het bos gereden. (En ik was de volgende dag best stijf hier en daar Sandra!)
    En volgende week komt de familie je controleren in het Spaanse zuiden hoorde ik. Gezellig.
    En we zullen voor je duimen dat je naar Engeland mag hoor!!
    Doe je ook nog een keer mee met de staatsloterij? Misschien heb je daar ook zo'n mazzel.

groetjes van Gerda, Henk, Frans en Else

• 31 Oktober 2007 - 10:25

Don:

Heeeey Vet goed van je Stage:D... en Heel veel plezier met je familie volgende week!!

Bisous!

• 01 November 2007 - 14:09

Henk En Gees:

Hee Alicie, gefeliciteerd met je papsie, LEUKE KAART!!! heb net paps z,n speeche gehoord tijdens het allium congres op de zaak aan de westelijke randweg en ik heb m,n engels weer fff opgehaald, nu ik spreek beter engels dan zij nederlands,
    vanavond is paps thuis maar ben ik dus naar de masagecursus maar om 22:00 vieren met z,n 2tjes zijn 56e verjaring,
    nu we hebben zin in de vakantie hoor!liefs van ons 2tjes.

• 01 November 2007 - 18:46

Foveldhuis:

Hoi Alice Gefeliciteerd met de geboortedag van je Vader lees juist dat je Vader vanavond thuis is,is je Moeder weer op stap.Maandag is Mams hier geweest ze had haar broodje mee lief van haar dat ze kwam ze komt bijna iedere week,van mij mag ze weleens thuis blijven maar alleen is ook maar alleen Ze kwam onverwacht dat was leuk.Alice een fijne tijd volgende week zie je zo meteen misschien nog op de webcam.Liefs van Oma doei dikke kus