Teletubbieland, Koeienvlaai & Toffe Kiwi’s
Door: Alicie
Blijf op de hoogte en volg Alice
13 Oktober 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland
Vorige week een Hollands avondje gehad @ Dutch Delight met de andere Dutchies hier in Auckland.
Oftwel: lekker gourmetten, biertjes gedronken, karaoke en weliswaar Beatrix, Willem Alexander & Maxima waren er ook bij! Volgende dag brak op stage.. dus dat zegt genoeg over de gezelligheid ;)
Van t weekend was het dan zo ver! We vetrokken zaterdagochtend met een Nakedbus richting Waitomo Caves. Zoals de naam al zegt, je moet dus in je nakie in de bus (handdoekje mag nog wel) hierdoor hoeft de bus minder gewicht te vervoeren, zijn de brandstofkosten lager en kom je dus voor een prikkie op je plaats van bestemming! Perfect voor ons dus! Tja je weet dat ik naar de sauna af en toe ga, maar geloofde je dit nou echt?!
Na een mooie rit waren we in de plaats der grotten! En wat voor grotten.. in alle soorten en maten! Al hadden wij een klein maatje want het was nog behoorlijk kruipen voor ons. Gekleed in een mooi wetsuit pakkie, kaplaarzen aan en een helm&lichtje op ons hoofd gingen we de donkere grot in. En dat was gaaf!! Door smalle gangetjes kruipen, tooben op rubberen banden door de grotten, klimmen over de rotsen en zwemmen.. ooow wat was dat koud..koud? IJSKOUD Maar als je dan je lichtje uit deed en naar boven keek zat je in een droomwereld, allemaal gloeiwormen op het plafond, super mooi! En ik voelde me weer even een kind die in bed ligt en die lichtgevende sterretjes op t plafond heeft geplakt..
’s Avonds helemaal bek af, bij een pub wat gegeten en daarna nog gezellig aan een wijntje met wat andere Nederlanders uit Auckland, die er ook toevallig waren. Paar wijntjes later en bek af van de tour lagen we al op zaterdag avond om 11 uur teut te bed. (uhhh vriendinnetjes, ik wordt niet burgerlijk hoor ;))!
Hm eventjes terug naar me titel! Zondag een mooie wandeling gemaakt door het gebied in de buurt. Het was allemaal zo heuvelachtig en zo kermit groen, dat het wel teletubbieland leek, vet mooi!
Dus daar moesten natuurlijk ook wat fotootjes van gemaakt worden. Dus Alice eventjes poseren op t gras, hmm wat een warm gras, en ja hoor lekker in de koeienvlaai gezeten! Nou ja het was iets minder erg, maar geitenvlaai klinkt ook zo raar ;)
Voor de rest nog er achter gekomen dat Kiwi’s super aardig zijn! Zondag ochtend wilden we ontbijtje halen bij restaurantje maar de pin deed het niet en we hadden geen cash. Het was nogal een plekje van niets dus wij op naar een ander tentje km verder op, stopt er opeens een auto en zeggen de kiwi’s hej kom hier! Beetje verbaasd wij er maar heen, wilden ze ons 6 dollar geven! Ze hadden ons gezien in vorige restaurantje en vonden het zo zielig voor ons dat ze ons iig een drankje gunde haha!!
Na de eerste wandeling zagen we een bordje staan met 3 km naar een lekker BBQ lunch in een restaurant met geweldig uitzicht. Dit leek ons wel wat! Nou 3 Hollandse km zijn er in Nieuw Zeeland 6. En als je er dan denkt te zijn omdat je het naambordje ziet, mag je eerst nog 2 km de oprit oplopen die de berg op gaat. We werden dan ook warm verwelkomd toen we zeiden dat we er naar toe gewandeld/geklommen waren. We waren één van de eerste, en tot twee keer toe werd er door het personeel een lift terug aangeboden.
Nou t is al weer een te lang verhaaltje voor het slapen gaan dacht ik zo ;)
Liefs van Don & Alice met spierpijn ;)
13 Oktober 2009 - 09:23
Annie & Renato:
Hi lieve teletubbies haha!!
super om weer wat van jullie te lezen! Leuk hor, zo elke weekend lekker op pad en activiteiten doen, super! Doordeweeks 'hard' werken ;) en dan in t weekend tijd voor nice things wiehoeee!!
Onze vakantie is helaas alweer voorbij, over met t mooie weer en weer bibber, regen klimaat NL :'( - ben gelijk ziek, lekker hor!
Nou meissie, ik hoop snel weer wat van jullie te lezen en natuurlijk nog meer foto's!! Heeft me zus al gemaild/smst over NZ?
veel liefs! -
13 Oktober 2009 - 11:22
Marry:
Hoi Don en Alice,
Ljkt me allemaal wel fantastisch. Lijkt het ook allemaal nog met de stage? Daar lees ik niet zoveel over :)
Groetjes -
13 Oktober 2009 - 21:29
Ninke Brouwers:
Klinkt wel heel leuk allemaal! Lekker actief weekendje gehad. Zie je snel!
Liefs -
13 Oktober 2009 - 22:05
Aukje:
Ziet er inderdaad mooi uit! Denk dat mijn buurvrouw en ik daar ook maar eens een kijkje moeten nemen...
14 Oktober 2009 - 08:52
Johnny:
Leuk verhaaltje weer Alicie!
Die ijskraampjes ook al geprobeerd in NZ????
Zoooo lekkerrrr -
14 Oktober 2009 - 09:41
Jenny:
Nou ja was een mooi wandeltochtje zes kilometer toch. Vooral als je daarna lekker uit mag rusten. En op de terug weg heb je tenslotte berg af.
Veel plezier nog daar -
14 Oktober 2009 - 21:43
Peter & Jose:
Jullie beginnen al op jullie ouders te lijken. Wandelen genieten van de mooie natuur! Is niet zo saai als jullie dachten he? :-) -
15 Oktober 2009 - 09:03
Henk En Gees.:
Hoi Alicie en Don,
Mooi grotten bekijken maar er in hangen lijkt me nix, blijven wij wel klem zitten, hier is t ook weer super ,beetje nachtvorst en overdag heerlijkzonnig.Dus jullie redden t ook in je vrije tijd wel met elkaar, wie sleept wie mee??
ziet er allemaal gezellig uit.
Oma heeft nu ook een mooi huisje alles goed voorelkaar maar fff wennen met een paar dingen ik ga maar eens bij haar logeren, krijgt ze gelijk een massage, ze kan logees hebben, en Ze woont vlak bij Ab, grappig komen ze elkaar op de camping tegen jammer dat t winter wordt. have fun diike knuff van je paps en mams. -
15 Oktober 2009 - 10:08
Greetz From HHW:
Hee Skatjes,
Lekker geslapen? Zo raar dat jij nu in bed ligt als ik dit typ.
Vet gaar met je reet in een geitescheet. Vandaag in een opleving even boodskappies gedaan en de koelkast schoongemaakt. (ja verder alles goed!) Was wel nodig ook. En doen jullie nog wat in het huishouden of lekker bergwandelen en zuipen met die andere hollanders naast je fulltime stage. Klinkt en ziet er goed uit. Wat een mooi setje zijn jullie toch, jullie kunnen zo in zo'n folder met je helmpjes op in die grot.
tot de volgende keer maar weer.
Kus sandra. -
16 Oktober 2009 - 16:51
Gerda:
Hoi Alice en Don,
wat weer een mooi verhaal. Met Beatrix en Maxima op de foto, lekker aan de wijn en ook nog geld krijgen als je tegoed niet uit de muur komt.
En dan nog die prachtige foto's van het schapenland. Ja wie weet hoe het anders was gegaan, als ik niet was geboren. Want je weet het misschien niet, maar 7 kindertjes Veldhuis waren teveel voor een emigratie naar Nieuw Zeeland. Maar jullie zijn er nu en het is daar prachtig zo te zien.
Groetjes van Gerda en de rest.
20 Oktober 2009 - 09:09
Kim@Baarn:
Vanuit het broing baarn een berichtje aan coole chick! Wat een leuke verhalen! Wish I was there! Big kiss en tot mails! (K) Love you -
28 Oktober 2009 - 00:22
Jptje:
eeey alicie,
jaah ik kijk ook gewoon nog op die site van je heb elke blog gelezen tot nu toe! en vond het tijd om maar eens te reageren:P! JZS wat ben ik jaloers:D! egt supertof dat je je heerlijk vermaakt. en wat denk jij nou natuurlijk een mooi dansje gedaan in me geweldige outfit. meid geniet er nog van!
xx
hoe is het trouwens met je stage?